Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kokinu atceļ no Tet padomes priekšsēdētāja amata

Tehnoloģiju uzņēmuma SIA Tet akcionāri sapulcē piektdien lēma no uzņēmuma padomes atcelt tās līdzšinējo priekšsēdētāju Gati Kokinu, viņa vietā ieceļot AS Citadele banka padomes locekli Klāvu Vasku, aģentūrai LETA pavēstīja Tet pārstāve Elīna Kovaļova.

Kokins uzņēmuma padomi vadīja kopš 2009.gada.

Tet padomē vairs turpmāk nebūs arī Jānis Grēviņš un Jenss Fredriks Nisens, bet padomē iecelti Ilvars Pētersons un Reičela Samrēna.

Tet valsts kapitāldaļu turētāja SIA Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor (Possessor) valdes priekšsēdētājs Andris Gādmanis un AS Tilts Communications valdes priekšsēdētājs Andrēass Ēkstrems Tet īpašnieku vārdā pauda pateicību iepriekšējiem padomes locekļiem par veiksmīgu līderību daudzu gadu garumā uzņēmuma transformācijas procesā no fiksētās telefonijas uz modernu tehnoloģiju un izklaides kompāniju.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Vasks bankas Citadele padomē ir kopš 2010.gada, vairākus gadus bijis arī padomes priekšsēdētājs. Iepriekš bijis arī AS Parex banka padomes loceklis un SIA Latvijas garantiju aģentūra valdes priekšsēdētājs.

Pētersons pēdējos gadus bijis Siemens vadītājs Latvijā. Pirms tam - AS Sadales tīkls valdes loceklis un klientu direktors.

Samrēna Tilts Communicatons māteskompānijas Telia Company vadības komandā ir galvenā ārējo attiecību, pārvaldības un uzticības vadītāja. Pirms pievienošanās Telia Company viņa bija galvenā ārējo attiecību direktore un grupas vadības locekle uzņēmumā Millicom. Pirms tam strādājusi par biznesa izpētes vadītāju Risk Advisory Group un korporatīvo klientu jomā Citigroup.

Visi lēmumi stājas spēkā šodien, 26.martā.

Jau vēstīts, ka 2020.gada decembrī Possessor izsludināja konkursu uz divu Tet padomes locekļu amatiem. Pieteikšanās tiem noslēdzās šogad 18.janvārī. Konkursā kopumā tika saņemti 49 pretendentu pieteikumi.

Jautāts, kādēļ tiek meklēti jauni padomes locekļi, Possessor pārstāvis iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka tas nepieciešams, lai vienlaicīgi nodrošinātu padomes darbības pēctecību un jaunu ideju pienesumu kapitālsabiedrībā. Viņš arī uzsvēra, ka "Tet" turpmākās ilgtermiņa attīstības interesēs ir jāpanāk, ka tās padomes sastāvs ir sabalansēts, nodrošinot nepieciešamo zināšanu, kompetenču un pieredzes kopumu.

Tomēr par izmaiņām padomes sastāvā informācija tiks sniegta pēc tam, kad dalībnieku sapulce būs par to lēmusi, norādīja Kārkliņš, uzsverot, ka padomes locekļu skaitu nav plānots palielināt. Tet padomē turpinās strādāt Hannu Mati Mekinens, Džastins Veslijs Bankrofts, Dans Olovs Strembergs un Jānis Brazovskis.

Iepriekš Possessor pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un Ministru kabineta noteikumiem Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai Possessor valde nolēma sākt korporatīvās pārvaldības labākās prakses principiem atbilstošu, atklātu un profesionālu "Tet" padomes locekļu amatu kandidātu atlases procesu diviem padomes locekļu amatiem.

Pērnā gada nogalē Tet dalībnieki nolēma no amata atsaukt uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, kurš šajā amatā strādāja no 2008.gada.

Kā ziņots, Tet pieder valstij SIA Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas Telia Company meitasuzņēmumam Tilts Communications (49%). Tet grupā ir uzņēmumi Tet, Citrus Solutions, Data Experts, Helio Media un Baltijas datoru akadēmija. Tet pieder 23% SIA Latvijas mobilais telefons kapitāldaļu.

Tet grupa pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 222,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā gadu iepriekš.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas