Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Koreja aicina Latvijas uzņēmējus interesēties par tās sniegtajām biznesa iespējām

Latvijas vēstnieks Korejā tikšanās laikā ar Korejas Ekonomikas, rūpniecības un tirdzniecības ministrijas pārraudzībā esošās Korejas Tirdzniecības un investīciju veicināšanas aģentūras Kotra vadītāju Džehongu Kimu panācis vienošanos par sadarbību, veicinot Latvijas un Korejas uzņēmēju informētību par abu pušu sniegtajām biznesa iespējām.

Kā liecina Ārlietu ministrijas sniegtā informācija, tikšanās laikā Korejas puse atzinīgi novērtēja Latvijas vēstniecības atvēršanu Korejā 2015.gadā un aicināja aktīvi sadarboties ar Kotra un citām ekonomisko attiecību veicināšanas struktūrām, lai plašāk informētu par tām iespējām, kas pavērtos, Korejas uzņēmumiem sadarbojoties ar Latvijas partneriem.

Tāpat Kotra aicināja aktīvi piedalīties tās veidotajos pasākumos, izstādēs un semināros, kā arī atzinīgi novērtēja vēstniecības īstenotās aktivitātes tūrisma veicināšanā, kas kalpo par labu pamatu turpmāko sakaru attīstībai arī citās uzņēmējdarbības jomās.

Vēstnieks Vaivars uzsvēra Latvijas uzņēmēju interesi par ienākšanu Korejas tirgū, iezīmējot galvenās sadarbības jomas - tūrisms, kokapstrāde, farmācija, dabiskā kosmētika, pārtika -, kā arī pasvītroja vēstniecības darbību, kas pirmām kārtām ir vērsta uz ekonomisko attiecību padziļināšanu un palīdzību abu pušu uzņēmējiem veidot jaunus kontaktus.

Tāpat vēstnieks aicināja Kotra vadību organizēt Korejas uzņēmēju biznesa misiju uz Baltijas reģionu, tādējādi sniedzot tiem nepastarpinātu informāciju par iespējām mūsu reģionā.

Koreja ir starp 30 lielākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem pasaulē, kā arī viens no svarīgākajiem partneriem Austrumāzijā. Pateicoties Eiropas Savienības-Korejas brīvās tirdzniecības nolīgumam, spēkā esošiem ekonomisko sadarbību veicinošiem divpusējiem līgumiem pēdējo gadu laikā būtiski palielinājusies Latvijas eksporta plūsma uz Koreju, kā arī pozitīvi ietekmēts savstarpējās tirdzniecības apgrozījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas