Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koziols varētu atgriezties pie izdevējdarbības

Uzņēmējs Viesturs Koziols veic vairāku savu uzņēmumu reorganizāciju un varētu atgriezties pie izdevējdarbības.

"Laikā, kad Latvijā bija labāka ekonomiskā situācija, nodibināju vairākus uzņēmumus. Tagad ir grūtāki laiki, uzņēmumu ir par daudz, tāpēc līdzīgos apvienoju," paskaidroja Koziols. 

Viņš apvienos sev piederošos uzņēmumus SIA "Sports" un SIA "Žurnāls", jo tie pēc darbības veida ir līdzīgi - SIA "Sports" savulaik izdeva žurnālu "Sports", bet SIA "Žurnāls" - žurnālu "Republika.lv". 

Uz jautājumu, vai pats vēl kādreiz plāno nodarboties ar izdevējdarbību, Koziols atbildēja, ka tas ir ļoti iespējams. Uzņēmējs "Nozare.lv" atzina, ka viņam galva esot pilna ar idejām, taču konkrētu plānu, kurus varētu atklāt, pagaidām neesot. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Sports" pilnībā pieder Koziolam. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 141 000 latu. Uzņēmums 2011.gadā strādājis ar 2 latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad zaudējumi bija 1173 lati. SIA "Sports" reģistrēts 1992.gadā. 

Arī SIA "Žurnāls" pilnībā pieder Koziolam. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 75 000 latu. Uzņēmums 2011.gadā strādājis ar 47 983 latu zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija. SIA "Žurnāls" reģistrēts 2005.gadā. 

Kā ziņots, pazīstamais uzņēmējs Koziols 51% AS "Diena" akciju nopirka 2010.gada augustā, bet 49% akciju palika Roulendu ģimenes īpašumā. Atlikušās akcijas Koziols savā īpašumā ieguva 2012.gada sākumā. 

2012.gada martā Koziols atstāja AS "Žurnāli un Diena" valdes priekšsēdētāja amatu, pirms tam paziņojot, ka AS "Žurnāli un Diena", kas ir 98,86% AS "Diena" akciju turētāja, tiek iekļauta uzņēmumā SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO), kur viņš esot lielākais īpašnieks ar sev piederošiem 36%, un turpmāk viņš plāno vadīt RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību. 

AS "Diena" ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība "Dienas Bizness"", SIA "RPD", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas