Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kozlovskis: Izmeklēšanas kvalitātes problēma ir lielā personāla mainība

Viens no galvenajiem cēloņiem izmeklēšanas kvalitātes problēmām izmeklēšanas iestādēs ir lielā personāla mainība un tā nepietiekamā profesionālā sagatavotība, secinājusi Iekšlietu ministrija.

"Lai uzlabotu izmeklēšanas kvalitāti, izmeklētājiem pirmkārt ir jānodrošina adekvāta motivācijas sistēma, kas ietver gan amata pienākumu sarežģītībai atbilstošu atalgojumu, gan taisnīgas sociālās garantijas. Aktuālākais jautājums ir atalgojums un šajā ziņā jau esam uzsākuši darbu pie jaunas darba samaksas sistēmas, kurā atalgojums būs atkarīgs no veicamajiem pienākumiem, nevis ieņemamā amata, kā tas ir šobrīd," norāda iekšlietu ministrs R.Kozlovskis.

Pirmdien, 8.aprīlī Ministru kabineta komitejas (MKK) sēdē izskatīts Iekšlietu ministrijas izstrādātais pasākumu plāns izmeklēšanas kvalitātes paaugstināšanai izmeklēšanas iestādēs, kas paredz konkrētus pasākumus, lai novērstu gadījumus, kad izmeklēšanas iestāžu nepamatotas rīcības rezultātā tiek pieļauta neattaisnota iejaukšanās personas dzīvē.

MKK nolemts, ka Iekšlietu ministrija izmeklēšanas kvalitātes paaugstināšanu īstenos trīs jaunu politikas plānošanas dokumentu ietvaros: īstenojot Valsts policijas attīstības koncepciju, Jaunās darba samaksas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm koncepciju un koncepciju par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja pārveidošanu par iekšlietu ministra pārraudzībā esošu institūciju.

"Būtiski, lai izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem būtu vienota izpratne par pierādījumu kopumu, kas nepieciešams, lai prokurors varētu personai izvirzīt apsūdzību un pārliecināt tiesu, ka nepastāv šaubas par šīs personas vainu," uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Ņemot vērā to, ka izmeklēšanas kvalitātes paaugstināšana ir komplekss risinājums, kas ir saistīts ar tiesiskā regulējuma pilnveidošanu, atlīdzības un sociālo garantiju sistēmu, institūciju vadības modeli un personāla politikas realizāciju, kā arī apmācību organizēšanu un materiāltehnisko nodrošinājumu, MKK tika informēta par to, ka šobrīd Iekšlietu ministrijas strādā pie vairākām jaunām politikas plānošanas iniciatīvām, kas risina arī ar izmeklēšanas kvalitāti saistītās problēmas.

Šobrīd tiek gatavots Valsts policijas attīstības koncepcijas projekts un jaunās darba samaksas sistēmas koncepcijas projekts, savukārt saskaņošanas stadijā atrodas koncepcijas projekts par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja pārveidošanu par iekšlietu ministra pārraudzībā esošu institūciju. Ir uzsākta arī Nacionālā kriminālizlūkošanas modeļa izveide, kas uzlabos visu tiesībaizsardzības iestāžu sadarbību noziedzības apkarošanas jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas