Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis un Drošības policija: Terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems (papildināts 9:04)

Arī pēc aizvadītās nakts asiņainajiem notikumiem Francijas pilsētā Nicā terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Lēmumu nepaaugstināt terorisma draudu līmeni valstī Kozlovskis pieņēmis aizvadītajā naktī pēc vairākkārtējas sazināšanās ar Drošības policiju (DP).

"Ar DP priekšnieku mēs esam pastāvīgā kontaktā, un viņš arī apliecināja, ka DP, izmantojot savus sadarbības mehānismus, ir kontaktā ar Francijas kolēģiem un pašlaik nekādas saiknes uz Latviju neved," norādīja iekšlietu ministrs.

Arī DP paziņojumā presei norādījusi, ka tās rīcībā pašlaik nav informācijas, kas norādītu uz nepieciešamību mainīt terorisma draudu līmeni Latvijā, kas joprojām saglabājas zems. Vienlaikus islāmistu teroristi turpina radīt pieaugošus draudus Eiropas kopējai drošībai, kas jau šobrīd tieši ietekmē drošības situāciju vairākās kontinenta valstīs, bet citās valstīs var nelabvēlīgi iespaidot terorisma draudu situāciju nākotnē.

Terora akts Nicā, Francijā, atkārtoti apliecina teroristu gatavību izmantot atšķirīgas un daudzveidīgas uzbrukumu metodes, lai radītu pēc iespējas lielākus cilvēku upurus un iebiedētu sabiedrību. Teroristi turpina par uzbrukumu mērķiem izvēlēties cilvēka masveida pulcēšanās pasākumus, terora aktu norises laiku pieskaņojot arī simboliskiem datumiem.

Līdzīgi kā pēc citiem plaša mēroga terorisma incidentiem DP strādā pastiprinātā režīmā, veic regulāras konsultācijas un uztur intensīvus kontaktus ar ārvalstu partneru dienestiem, kā arī ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām Latvijā, paudusi DP.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

papildināts ar Drošības policijas komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas