Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krāslavas novadā pēdējo dienu laikā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši četri cilvēki

Krāslavas novadā trešdien ugunsgrēkā dzīvību zaudējis cilvēks, līdz ar to šajā novadā pēdējo dienu laikā kopumā ugunsnelaimēs gājuši bojā četri cilvēki, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Kalniešu pagastā, kur dega vienstāva māja 120 kvadrātmetru platībā un VUGD ierašanās brīdī ēkas jumts jau bija iebrucis. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā atrasts miris cilvēks.

LETA jau rakstīja, ka naktī uz svētdienu ugunsgrēkā Krāslavas novadā gājuši bojā divi cilvēki. Savukārt citā ugunsgrēkā šajā novadā naktī uz pirmdienu gājis bojā vēl viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti vairāki ugunsgrēki ar cietušajiem.

Tā ceturtdienas rītā saņemts izsaukums uz Stabu ielu Rīgā, kur piecstāvu mājā dega otrā stāva dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. No ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki, no kuriem divi cilvēki bija cietuši un nodoti mediķiem.

Savukārt trešdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī pie krāsns dega sadzīves priekšmeti, griesti un siena sešu kvadrātmetru platībā.

Notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti mediķiem. Pirms VUGD ierašanas no mājas evakuējās seši cilvēki.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls - krāsns iekurināšanai izmantots benzīns, kā rezultātā uguns izplatījās uz krāsns tuvumā esošām virsmām.

Mājoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija ierīkots. Ugunsnelaime tika pamanīta, jo nostrādājis kaimiņu dzīvoklī esošais detektors.

Trešdienas vakarā arī saņemts izsaukums uz Lavandu ielu Ogrē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega gāzes apkures katls. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva dzīvojamās mājā deg apkures telpa, kurā atradās malkas apkures katls, un starpstāvu pārsegums deviņu kvadrātmetru plātībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 41 izsaukumu - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas