Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievijas uzņēmums iegādājies bankrotējušo gaļas kombinātu Triāls

Krievijas biogāzes ražošanas korporācija GazEnergoStroi ir iegādājusies bankrotējušo Valmieras gaļas kombinātu SIA Triāls, jau šogad plānojot tajā atjaunot ražošanu, kā arī uzņēmuma teritorijā izveidot tehnoloģisku parku, informēja korporācijas pārstāvji.

Valmieras gaļas kombināts ir bankrotējis uzņēmums ar plašu teritoriju - aptuveni 20 hektāru platībā, no kuriem 16 hektāri pāries kompānijas īpašumā, bet pārējie 4 hektāri būs ilgtermiņa nomā.

GazEnergoStroi
plāno atjaunot pašu Valmieras gaļas kombinātu, kā arī uz esošās uzņēmuma bāzes izveidot tehnoloģisko parku, kuru veidotu trīs līdz četras inovatīvi - tehnoloģiskas ievirzes ražošanas kompānijas. Kopējā ēku platība, kas atrodas uzņēmuma teritorijā, ir vairāk nekā 100 tūkstoši kvadrātmetru. Dažas no tām ir labā stāvoklī, bet daļu ir nepieciešams rekonstruēt vai būvēt no jauna.

"Pēdējos gados GazEnergoStroi aktīvi iesaistās daudzos projektos Latvijā un citās Baltijas valstīs, un šis ir sestais uzņēmums, kas iegādāts šajā reģionā. Tomēr Valmieras reģions mums ir īpašs, tas atšķiras ar lielisku investīciju vidi,"norādīja uzņēmuma prezidents Sergejs Čerņins.

Uzņēmuma rekonstrukciju plānots uzsākt jau šogad. Par Eiropas Savienības līdzekļiem apkārt uzņēmumam tiks izbūvēti jauna pievedceļi un pievilktas visām nepieciešamās pievadkomunikācijas.

Uzņēmuma pārstāvji neatklāj summu par kādu SIA Triāls iegādāts.

GazEnergoStroi jau īsteno vairākus projektus Krievijā un Baltijas valstīs.

Korporācija GazEnergoStroi vairāk nekā 13 gadus veic pilna cikla kompleksu darbu izpildi, būvējot kooģenerācijas stacijas ar jaudām: mazās - no 1 līdz 30 MW, vidējās - no 30 līdz 150 MW un lielās elektrostacijas ar jaudu no 150 līdz 1000 MW. Savas darbības laikā enerģētikas tirgū, korporācija ir strādājusi elektrostaciju būvniecībā gan kā pasūtītājs, gan kā koordinators un darbuzņēmējs, īstenojot projektus ar kopējo elektroenerģijas jaudu vairāk nekā 4 tūkstoši MW un 10 tūkstoši Gcal /h siltumenerģijas.

Korporācija GazEnergoStroi pašlaik īsteno projektu lielākās privātās elektrostacijas celtniecībai Maskavā - GTES Ogorodnij projekt- Novomoskovskaja, kuras jauda būs 600 MW. Šī "jaunās Maskavas" projekta ietvaros plānots uzbūvēt arī 22 energokompleksus ar kopējo elektrības jaudu 1,27 miljoni KW un 2,14 Gcal/h siltumenerģijas. Turklāt, tiek realizēts arī Kudepstinskas TEC būvniecības projekts Sočos, kas kļūs par svarīgāko daļu elektroenerģijas piegādes shēmā 2014. gada Olimpiskajām spēlēm. Staciju plānots nodot ekspluatācijā 2013. gada beigās. Tās jauda būs 367 MW.

Korporācija BioGazEnergoStroi (ietilpst kompāniju grupā GazEnergoStroi) 2009. gadā ir izstrādājusi un uzstādījusi Krievijā pirmo biogāzes elektrostaciju ciematā Došino, Kalugas apgabalā. Šobrīd kompānijai projektēšanas un būvniecības stadijā ir vairāk nekā 30 bioelektrostaciju Krievijas Federācijas teritorijā.

2012. gadā Korporācijas GazEnergoStroi apgrozījums bija 1miljards dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas