Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Labdarības akcijā trīs gadu laikā palīdz 39 vājdzirdīgiem bērniem

Trīs gadu laikā zīmola Selga organizētajā labdarības akcijā Par īstu bērnību Baltijas valstīs sniegta palīdzība 39 bērniem ar dzirdes traucējumiem, savācot līdzekļus daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu iegādei, portālu Diena.lv informēja akcijas organizatori.

Latvijā palīdzību saņēmuši 24, Lietuvā desmit, bet Igaunijā pieci bērni. Tāpat, paplašinot akciju šogad piecām Latvijas slimnīcām pasniegta jauna mazuļu sirdspukstus kontrolējoša aparatūra, un patlaban līdzīga akcija norisinās arī Igaunijā, kur Tartu bērnu slimnīcai sarūpēta bērnu elpošanas aparatūra.

Latvijas Bērnu Dzirdes centra vadītāja Sandra Kušķe norāda, ka ar akcijas palīdzību bērniem dota iespēja saņemt pašus jaunākos un tehniski vissarežģītākos dzirdes aparātu modeļus, kurus no valsts budžeta līdzekļiem patlaban nevar atļauties. Jaunie dzirdes aparāti daudz efektīvāk samazina fona trokšņus un izceļ runātas valodas skaņas, tādējādi palīdzot labāk saklausīt un apgūt valodu, kas bērnam ar dzirdes traucējumiem ir īpaši nozīmīgi.

"Laba dzirdes funkcija, tāpat kā dzirdētā izpratne, ir būtiskākie nosacījumi bērnu runas valodas attīstībai. Balstoties uz šiem nosacījumiem, mūsu kā mediķu pienākums ir laicīgi konstatēt dzirdes traucējumus un, pamatojoties uz katra bērna dzirdes traucējuma pakāpi, sniegt nepieciešamo palīdzību, kas paliekošu dzirdes traucējumu gadījumā ir dzirdes tehniskā palīgiekārta — dzirdes aparāti," uzsver Kušķe.

Zīmola Selga vadītāja Aija Ūdre un labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta pateicas visiem, kuri šo gadu laikā piedalījušies labadarības akcijas aktivitātēs. "Šādas akcijas palīdz sabiedrībai kļūt atbaidīgākai, un ir lielisks piemērs citiem uzņēmumiem," uzsver Dimanta.

Labdarības akcija Par īstu bērnību tiek rīkota jau trešo gadu pēc kārtas ar mērķi palīdzēt bērniem ar dzirdes traucējumiem, šogad akcija Latvijā noritēja no 22. septembra līdz 7. novembrim sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv. Akcijas periodā no katras pārdotās Selga cepumu paciņas viens cents tika ziedots dzirdes aparātu iegādei. Ikviens, kurš šajā laikā iegādājās kādu no zīmola Selga akcijas produktiem, ir kļuvis par atbalstītāju un devis savu ieguldījumu jaunu daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu iegādei bērniem ar dzirdes traucējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas