Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvieši, pārdodot klizmu Putina izskatā, aicina atbalstīt Ukrainā cietušos

Ar radošumu pret agresiju - tāda ir pamatideja reklāmas aģentūras Abnormal radītajai kampaņai, ar kuru ne tikai tiek protestēts pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma agresīvo ārpolitiku, bet arī vākti ziedojumi Ukrainas karā cietušo ārstēšanai. Aktīvisti radījuši klizmas pūsli, kas vizuāli atgādina Putinu, un produktam dots nosaukums _PUT IN The Shitmaker jeb PUT IN - šmucdaris.

_To iespējams iegādāties internetā, bet ienākumi tiks ziedoti organizācijai Ārsti bez robežām.Saspringtās ģeopolitiskās situācijas gaisotnē teju ik dienu no augsta ranga ārvalstu amatpersonām un dažādiem ekspertiem izskan brīdinājumi, ka Krievija militāru agresiju varētu vērst arī pret Baltijas valstīm. Kampaņas veidotāji norāda, ka agresijas draudi ir satraucoši, tāpēc nolemts radīt ironisko produktu, lai atspoguļotu Putina rīcību, anektējot citu valstu teritorijas. Kampaņas veidotāji arī uzsver, ka tā nav vēršanās pret krievu tautu, bet pret Kremļa realizēto poliku.

"Mēs esam pret to, lai Putins arī šeit sataisa šmuci. Viņš ir šmuces taisītājs," portālam Diena.lv pauda aģentūras Abnormal radošais direktors Raimonds Platacis.

PUT IN The Shitmaker, ko Platacis ieteica latviskot kā PUT IN - šmucdaris, maksā 20 eiro. No katra pirkuma astoņi eiro tiks ziedoti palīdzības sniegšanai Ukrainas karā cietušajiem, bet atlikusī summa sedz ražošanas un iesaiņošanas izmaksas. Kā norādīts kampaņas mājaslapā, produkts ir "ražots Latvijā - neatkarīgā, multikulturālā valstī bez etniskiem aizcietējumiem".

Platacis atklāja, ka jau saņemti pirmie pasūtījumi. Taujāts, vai to būs iespējams iegādāties arī cilvēkiem ārzemēs, tostarp Krievijā, viņš atbildēja apstiprinoši: "Protams. Uz Krieviju sūtīsim ar lielāko prieku."

Nespējot paredzēt cilvēku atsaucību, konkrētas prognozes iecerētajam ziedojuma apjomam gan nav noteiktas. "Gribam savākt pēc iespējas vairāk. Esam zīmējuši shēmas un plānojuši, taču sapratām, ka tas ir ļoti neparedzami. Esam iepriekš taisījuši labdarības akcijas, bet tikai Latvijas mērogā, tāpēc nevaram paredzēt, kā viss iegriezīsies," skaidroja Platacis. Viņš piebilda, ka pašlaik kampaņai jau ir atbalsts Eiromaidana preses centrā, kura darinieki aktīvi solījuši sekot līdzi akcijas gaitām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas