Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvija no Igaunijas grūtībām neizbēgs

Igaunijas ekonomikas izaugsmes blāvums un citi faktori liek bažīties arī par Latviju, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Igaunija ir viens no lielākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem, tāpēc tendences kaimiņos ietekmē arī Latvijas uzņēmumu eksportu. Turklāt vēsturiskās un kultūras tuvības dēļ Latvijai ir tendence ar nelielu nobīdi laikā arī valsts mērogā atkārtot igauņu jau pieredzēto.

Pašlaik tas nekas dižs nav.Igaunijas ekonomika pērn augusi vien par 0,7%. Izaugsmes temps krietni sarūgtinājis daudzus ekonomikas analītiķus, kas, kaut arī Igaunijas ekonomikai lēsa mazāku izaugsmi, neparedzēja noslīdēšanu zem 1% atzīmes. Ilgstoša stagnācija Igaunijas ekonomikai gan netiek prognozēta. Jau tuvāko gadu laikā tā varētu atgriezties pie veselīgas izaugsmes 3-4% apmērā, taču tam ir savi priekšnosacījumi. Proti, pašlaik 90% Igaunijas IKP veido eksports, līdz ar to valsts ir atkarīga no situācijas Eiropā. Igaunijas ekonomists Andress Araks to uzskata par lielāko valsts risku vidējā termiņā. "Eiropa ir veca un slinka," par Igaunijas galvenajiem tirdzniecības partneriem saka ekonomists, norādot, ka galveno eksporta partneru – Somijas, Zviedrijas un Krievijas – ekonomiskās prognozes pašlaik izskatās ļoti blāvas.Vairāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness trešdien, 5.martā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas