Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija nosūtīs Ukrainai kārtējo militārās tehnikas kravu

Latvija nosūtīs Ukrainai kārtējo militārās tehnikas kravu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji

Pērn novembrī organizācija "ziedot.lv" sāka ziedojumu vākšanas kampaņu "Labas ziņas". Kampaņā divu mēnešu laikā ir saziedoti 439 768 eiro, kas tiks izlietoti Latvijā ražota militārā ekipējuma un tehnikas iegādei.

25.janvārī pie Zemessardzes 19.Kaujas nodrošinājuma bataljona ēkas Ulbrokā notiks tehnikas pirmās kravas nosūtīšanas pasākums.

Tajā piedalīsies aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube, "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, "LV-Teh" pārstāvis Uģis Svirido, "Global Wolf Motors" pārstāvis Klāvs Ašmanis un viesi no Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Aizsardzības ministrija janvāra sākumā paziņoja, ka līdz šim Latvijas sniegtais atbalsts Ukrainai veido 0,93% no IKP jeb vairāk nekā 314 miljonus eiro. No šīs summas aptuveni 300 miljoni eiro veido Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai, bet pārējo summu - Latvijas sabiedrības saziedotie līdzekļi. Latvijas militāro atbalstu Ukrainai veido munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas karavīriem un citas preces.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju "Uzņēmēji mieram" īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Tāpat ar Aizsardzības ministrijas atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā un medicīniskā palīdzība, kas tiek organizēta sadarbībā ar "Ziedot.lv" un kustības "Uzņēmēji mieram" atbalstu.

Savukārt akcijā "Twitter konvojs" Ukrainas bruņoto spēku karavīriem ziedoti jau vairāk nekā 900 apvidus auto, lai uzvarētu kaujās pret Krievijas okupācijas spēkiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas