Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija par Stabiņas aizturēšanu Ēģiptē uzzinājusi caur Interpolu

Latvijas varasiestādes informāciju, ka Ēģiptē aizturēta par kukuļņemšanu aizdomās turētā bijusī Rīgas domes amatpersona Ārija Stabiņa, ieguvušas caur starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas Interpols kanāliem.

Ģenerālprokuratūras Starptautiskās sadarbības nodaļas virsprokurore Una Brenča aģentūrai LETA sniedza informāciju, ka nodaļas rīcībā nav ziņu, ka Stabiņa Ēģiptē būtu aizturēta izdošanas nolūkā.

"Ņemot vērā caur Interpola kanāliem saņemto informāciju par Stabiņas nonākšanu Ēģiptes tiesībaizsardzības iestāžu redzeslokā, šogad 16. novembrī kompetentajām iestādēm ir nosūtīts pagaidu apcietinājuma lūgums. Patlaban norisinās izdošanas lūguma sagatavošanas process," norādīja Brenča.

Ar Stabiņas advokāti Līgu Cīruli aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties. Latvijas Televīzijai Cīrule apstiprinājusi, ka 19. novembrī Ēģiptē norisinājās tiesa par Stabiņas izdošanu uz Latviju.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka "saskaņā ar Valsts policijas rīcībā esošajām ziņām Stabiņu Ēģiptē ir aizturējušas Ēģiptes varas iestādes, taču ne saistībā ar izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā". Tas nozīmē, ka Stabiņa pati kaut kādā veidā nonākusi Ēģiptes varas iestāžu uzmanības lokā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2012. gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp toreizējā Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa un divi pārvaldes darbinieki.

KNAB Stabiņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu.

Pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa 2013. gadā pazuda. Tiesībsargājošās iestādes gadu pēc aizturēšanas viņu izsludināja starptautiskajā meklēšanā.

Saistībā ar Stabiņas kukuļošanu līdz šim dažāda veida sodi piemēroti vairākām personām.

Top komentāri

reptilis
r
...beidzās nauda...varbūt mēģināja zagt?...
Buks
B
Valsts policijai kauns pār visu ģīmi. Pilnīgas impotences piemērs. Interpola meklēšanā izsludinātā vecene atrodas Ēģiptē. Tur taču ir pilns ar LV tūristiem un visa veida darboņiem. Bet atskaitēs stāv rakstīts, ka meklējuši jau gadiem. Tagad policaju šefs var stāstīt, ka uzzinājis Stabiņas adresi no TV Panorāmas.
Pid-ral-lal-lā
P
Stabiņa strādājot Rīgas pašvaldībā ieguva milzīgu dzīves pieredzi. Tāpēc Ēģiptē blakus Latvijas vēstniecībai no kabinet/kabīnes tika atsākta Rīgas pašvaldības dzīvokļu izpārdošana. Interpols taču neaiztur veikalu zagļus vai krievbandītu barotājus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas