Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijā tikai viena uzņēmuma nosaukumā ietverts vārds Lieldienas

Lursoft veicis pētījumu, lai noskaidrotu, cik populāra Lieldienu tēma ir biznesa vidē - cik bieži ar pavasara nozīmīgākajiem svētkiem saistītos vārdus savu uzņēmumu nosaukumos iekļauj komersanti.

Lursoft pētījumā apkopotie dati liecina, ka Latvijā vēl aizvien ir tikai viens reģistrēts uzņēmums, kura nosaukumā ietverts vārds "Lieldienas". Tas ir 1996.gadā dibinātais Kasparam Skrābānam piederošais tirdzniecības individuālais uzņēmums Ziemassvētki un Lieldienas.

Lieldienu galvenais simbols viennozīmīgi ir ola, kura svētku laikā savu tik ierasto balto vai brūno čaumalas krāsu maina uz visdažādāko krāsu tonalitātēm. Lursoft datu bāzēs kopumā atrodami 8 uzņēmumi un organizācijas, kuru nosaukums ietver vārdu "ola", kā, piemēram, SIA Ola un Dante, Nekomerciālu darbnīcu, kultūras un mākslas studija Ola u.c.

Pētījuma dati liecina, ka Latvijā patlaban aktīvi darbojas 36 uzņēmumi un organizācijas, kuras savā nosaukumā nes citus Lieldienu simbolus - vārdu "zaķis", tāpat arī datu bāzēs atrodami 3 garauši (SIA Garausis) un 7 truši (IK Beigtais Trusis, Z.Kešāna individuālais uzņēmums No truša līdz cepurei u.c.).

Viennozīmīgi vispopulārākais ar Lieldienām saistītais uzvārds starp Latvijas uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem ir Gailis. Lursoft iegūtie rezultāti liecina, ka patlaban Latvijā darbojas 217 uzņēmumi, kuru dalībnieku vidū ir persona ar uzvārdu Gailis, amatpersonas ar šādu uzvārdu reģistrētas 270 uzņēmumu un organizāciju valdēs. Otrs populārākais ar Lieldienām saistītais uzvārds ir Gailītis - Latvijā reģistrēti 232 uzņēmumi, kur pie vadības grožiem ir Gailīši, un 172 uzņēmumi, kur viens no dalībniekiem ir Gailītis.

Interesantākie ar Lieldienām saistītie uzņēmumu un organizāciju nosaukumi: IU NO TRUŠA LĪDZ CEPUREI, IK Beigtais Trusis, IK Trusīšu mājas, SIA MĀRIS GAILIS UN MELNIE, SIA VISTIŅAS UN KARBONĀDES, SIA Saldie zaķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas