Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Banka ar decembra beigām pārtrauks pakalpojumu sniegšanu Liepājas filiālē

Turpinot Latvijas Bankas darbības efektivitātes uzlabošanas pasākumus, Latvijas Bankas padome ir pieņēmusi lēmumu no 2019.gada 30.decembra pārtraukt pakalpojumu sniegšanu Liepājas filiālē, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankā.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā šogad noslēgto Latvijas Bankas Rīgas filiāles modernizācijas projektu, kā rezultātā palielināta tās kapacitāte un stiprināta loma kā Baltijas reģiona skaidrās naudas apgādes centram. Pēc projekta īstenošanas tiek veiktas darba organizācijas pārmaiņas, lai optimizētu Latvijas Bankas darbību, tajā skaitā tās nodrošināto pakalpojumu sniegšanu.

Laika gaitā, mainoties skaidrās naudas aprites procesam un kredītiestādēm un naudas apstrādes komersantiem centralizējot šo pakalpojumu sniegšanu, pakāpeniski sarucis arī Latvijas Bankas reģionālo filiāļu skaits, un Liepājas filiāle bija pēdējā no tām. Skaidrās naudas apstrādes process ir koncentrējies Latvijas Bankas Rīgas filiālē, kas tam atbilstoši būvēta un modernizēta.

Minētā lēmuma rezultātā no nākamā gada būs iespējams pilnībā nodrošināt kredītiestāžu pieprasījumu pēc skaidrās naudas (ar Rīgas filiāles starpniecību) ar ievērojami mazākām izmaksām. Lai nodrošinātu, ka uzņēmējiem un iedzīvotājiem domātie Latvijas Bankas pakalpojumi – Kredītu reģistra ziņu saņemšana un numismātikas produktu iegāde – būtu vienlīdz pieejami jebkurā Latvijas reģionā, jau laikus ir veikti priekšdarbi, pilnveidojot šo pakalpojumu pieejamību attālināti, bez nepieciešamības apmeklēt Latvijas Bankas filiāles.

Par šo Latvijas Bankas padomes lēmumu laikus informēti attiecīgie Latvijas Bankas sadarbības partneri, kā arī Latvijas sabiedrība.

Latvijas Bankas Liepājas filiālē strādā 31 darbinieks, un laikā līdz filiāles darbības pārtraukšanai Latvijas Banka darīs visu savu iespēju robežās, lai nodrošinātu darbiniekiem atbalstu jaunu darba iespēju apzināšanā.

Top komentāri

solon
s
Vēl viena nagla pakalpojuma pieejamības zārkā. Kur vien skaties - visur "pakalpojuma kvalitātes paaugstināšanas programmu utml.," ietvaros tiek samazināta pieejamība. Latvijas pasts jau vispār pārvērties par ne-pieejamības paraugu...Urā biedri! Visiem ordeņus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas