Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Žurnālistu asociācijas aicinājums valdībai, uzņēmējiem un sabiedrībai

Kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas valstī Latvijas iedzīvotāju interese par notiekošo saistībā ar Covid-19 ir strauji augusi. Pēdējās nedēļās rekordliels skaits iedzīvotāju apmeklējis interneta ziņu vietnes, pieaudzis televīzijas pārraižu skatītāju skaits. Tas ir augsts uzticēšanās un atzīšanas līmenis Latvijas žurnālistiem. Paldies jums par to!

Vienlaikus reklāmas ieņēmumi, kas ir mediju galvenais ienākumu avots, strauji krīt. Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) biedru aptauja rāda, ka visos medijos apturētas plānotās reklāmas kampaņas, atceltas jau apstiprinātās un nav plānots atsākt reklamēties tuvākajā laikā. Daļa mediju jau samazinājuši algas, citi plāno atlaist daļu darbinieku, bet ar šo rīcību nevar segt zaudējumus un turpināt strādāt.

Nesaņemot atbalstu, lielu daļu mediju no slēgšanas šķir viens solis. Tas nozīmē, ka bez uzticamas informācijas paliks būtiska sabiedrības daļa.

Lai atbalstītu medijus un tie arī turpmāk spētu nodrošināt sabiedrību ar tik nepieciešamo informāciju par Covid-19, mēs aicinām:

Valdību

  1. Sniegt finansiālu atbalstu medijiem, kas jau līdz šim ražoja kvalitatīvu saturu, kuri ir sociāli atbildīgi un ievēro labas žurnālistikas praksi. LŽA aicina atbalstu attiecināt uz jau esošiem kvalitatīviem projektiem, neprasot saspringtajos apstākļos radīt jaunus projektus. Aicinām piemērot vienotus kritērijus, nekoncentrējoties uz atbalsta saņēmēju darbības formām, bet atbalstīt kvalitatīva satura ražošanu.
  2. Rast iespējas samaksāt apraides maksas TV un Radio.
  3. Rast iespējas samaksāt pasta piegāžu maksas drukātajai presei.
  4. Lemt par reklāmas tirgus ierobežojumu atcelšanu.

Uzņēmējus un valsts iestādes

Aicinām Latvijas uzņēmējus un valsts iestādes, kas šobrīd reklamējas ārvalstu sociālo tīklu platformās, atbalstīt vietējos medijus un izvietot reklāmas tajos. Šis mūsu priekšlikums neradīs papildu izmaksas, un neviens nezaudēs ar šo soli, tieši pretēji, būs iespējams atbalstīt Latvijas ekonomiku un tās ātrāku atveseļošanos. 

Sabiedrību

Aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju abonēt un/vai ziedot medijiem, kas rada kvalitatīvu saturu. 

Un galvenais - aicinām lasīt, klausīties un skatīties, lai Latvijas sabiedrība būtu nodrošināta ar visu vajadzīgo informāciju, lai sekmīgi pārvarētu krīzi! Bez Jums mūsu darbam nav jēgas.

Mēs esam spēcīgi, profesionāli un ilgtspējīgi tikai kopā. Spēcīgi mediji nozīmē informētu sabiedrību. Šajā, Covid-19 laikā, tas nozīmē arī veselu sabiedrību un dzīvotspējīgu ekonomiku. 

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Kategoriski nepiekrītu. . . . 1. Latvijā nav neatkarīgu mediju. . . 2. Līdz šim mēdiji ar savu angažētību tikai sekmējuši paniku un valsts ekonomisko mazsspēju.. . . . 3. Raksti ir nekompetenti, neviena alternatīvā viedokļa, izņemot divus rakstus NRA un dažus Pietiek.com . . . 4. Propagandai pilnīgi pietiks ar LTV1, LR1 un Valdības vēstnesi.
Nav normālas
N
lielu daļu no ētera laika ir pārņēmuši murgi. Riebj skatīties. Bet tā arī neesmu ieraudzījis nopietnu analīzi par to, cik daudz cilvēku vidēji dienā mirst katrā no aprakstītajām valstīm, kāds ir pakāda bija mirušo vecumstruktūra pirms gada, kad ar aiziešanas paātrināšanu nodarbojās gripa, kāda tā ir tagad u.c. Bet redzu tikai neobjektīvu baiļu vīrusa pandēmijas uzkurināšanu.
Klusums dziedē
K
Manuprāt, ne jau C-19 ir Pasaules problēma. Bet tieši ar mediju palīdzību izraisītā baiļu vīrusa pandēmija ir lielākā nelaime, kas sačakarēs ekonomiku un izraisīs ļoti daudz nepatikšanu. .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas