Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Krīze, dīkstāve un stress savienojumā ar pieejamu alkoholu, kas nopērkams internetā, rada draudus sabiedrības veselībai, ir pārliecināti narkologi un aicina pārtraukt alkohola tirdzniecību internetā

Lēti un pie durvīm. Vai nodzersimies?

Dīkstāve, piespiedu distancēšanās, izolācija, darbs no mājām, bezdarbs, stress, neziņa – tie visi ir riska faktori, kas veicina alkohola patēriņu, Dienai norāda Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģiskās palīdzības dienesta vadītāja Astrīda Stirna un Slimību profilakses un kontroles centra Atkarības slimību riska analīzes nodaļas vadītāja Aija Pelne.

Top komentāri

Itamars Toledano
Var nedzert kā Apenis (īpaši, ja NORMA jau sen izdzerta!), un šā vai tā, ellē nonākt; var vīnu ar pateicību Dievam baudīt. Jo demagoģija, agri vai vēliu, ellē aizved, un kā demagogs Apenis ir doktoru doktors. Bet, ja turamies pie FAKTIEM, tad viens piemērs. Viens no pasaules izcilākajiem vīniem ir Gonzales Byas firmas ražotais heress TIO PEPE, kas, cik zinu, Latvijā ir tikai firmā Spirit&wine par 14,99 eiro pudelē nopērkams un, tam pakaļ uz Rīgu jābrauc. Savukārt, no Vācijas Lenca firmas online-shop to var par 7,95 eiro pasūtīt, plus vēl 1,80 eiro par piegādi līdz durvīm. Tā kā, divas lietas: ja to gribat lētu, un VIENMĒR pasūtīt, sūtat no Vācijas! Ja gribat dārgi pirkt, un braukt uz Rīgu pakaļ, pērkat Latvijā! Un tad vēl salīdziniet algas un pensijas Latvijā un Vācijā, un tad sapratīsiet, kur ļaudis dzīvo demokrātijā un kur diktatūrā!
Itamars Toledano
Raksta autore, acīmredzot, neapjēdz elementāru patiesību: ļaudis NODZERAS ne jau no alkohola lētuma vai dārguma, jeb tā iegādes vai piegādes veida dēļ, bet gan pēc rakstura vājuma; no posta un nelaimes, dēļ izlaidības un neprāta. Un šīm lietām nepallīdz ne akcīze, ne PVN, tikai viela demagogiem tautai ko smadzenes skalot! Lūk, arābi alkoholu ne dzer, ne nodzeras, jo viņu dievs to viņiem neatļauj, toties gan asinis liek dzert (atceraties 11.septembri!), tā ka - vistīrākā idioloģija!
Ainars
A
Diena, sludina nepatiesību. 1) VID statistika rāda, ka pārdošanā nodotais (lasi veikalu plauktos nonākušais) alkohola apjoms 2020.g janvārī samazinājies par 8.6% salīdzinot ar 2019. g janvāri. 2) Alkohols ir dārgāks nekā vidēji ES. EUROSTAT dati rāda, ka 2018.g (vēl pirms 2 akcīzes celšanām) Latvijā alkoholisko dzērienu cenu indeks bija 108.5% no ES vidējā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas