Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepājā sākta airBaltic Training Pilotu akadēmijas lidmašīnu angāra būvniecība

Liepājā sākta Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic meitaskompānijas airBaltic Training Pilotu akadēmijas lidmašīnu angāra būvniecība, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas pārstāve Alise Briede, neatklājot angāra izveidē plānoto investīciju apmēru.

Vienlaikus viņa norādīja, ka lidmašīnu angāra celtniecību plānots pabeigt līdz 2019.gada nogalei.

Tāpat Briede informēja, ka piektdien angāra pamatos svinīgi iemūrēta laika kapsula. Pasākumā piedalījās arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), pārstāvji no Liepājas lidostas, pārstāvji no Liepājas pilsētas domes, kā arī celtniecības kompānijas SIA Piche pārstāvji.

"airBaltic kopumā ir investējusi vairākus miljonus eiro airBaltic Training Pilotu akadēmijas attīstībā, bet konkurenci ietekmējošu faktoru dēļ nevar atklāt precīzu līgumu komerciālo informāciju nedz par angāra celtniecību, nedz apmācību lidaparātiem," sacīja Briede.

Tajā pašā laikā viņa piebilda, ka jaunais lidmašīnu angārs nodrošinās vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem un Diamond lidmašīnu tehniskajām apkopēm.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss skaidroja, ka šis ir nozīmīgs brīdis airBaltic Pilotu akadēmijas nākotnes attīstībai. airBaltic patlaban atrodas uz ilgtspējīgas izaugsmes ceļa, un esam lepni, ka mums ir pašiem sava augsta līmeņa pilotu apmācības programma, kas nodrošina darbu kā airBaltic pilotam," viņš teica.

Savukārt Linkaits, svinīgajā laika kapsulas iemūrēšanas pasākumā uzsvēris, ka airBaltic sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts ekonomikā, veidojot 2,5% no Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP), nodrošinot darbavietas vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku, piesaistot valstij starptautiskus uzņēmumus no visdažādākajām sfērām.

Patlaban airBaltic Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti - seši Diamond DA40 un viens Diamond DA42, bet vēl trīs Diamond Aircraft lidaparātus airBaltic Pilotu akadēmija saņems 2020.gadā. Šajā rudenī pirmie studenti absolvēs šo programmu un kā piloti pievienosies airBaltic. 

Paredzēts, ka airBaltic Pilotu akadēmijas rudens grupa savas studijas sāks septembrī, bet ziemas grupa - novembrī. 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ar šo projektu aviācijas gan Liepājas , gan Latvijas prestižs celsies vairāk, nekā "Latvijas tēla" veidotāji varētu saveidot divdesmit gados. Jo aviācijas nozares stāvoklis ir valsts "spogulis".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas