Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietotne Apturi Covid pirmo reizi izmantota kāda saslimušā kontaktpersonu apzināšanā

Šonedēļ bijis pirmais gadījums, kad atbildīgās iestādes izmantoja lietotni Apturi Covid kāda saslimušā kontaktpersonu identificēšanā un apziņošanā, šorīt LTV Rīta panorāmā pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs atkārtoti aicināja iedzīvotājus aktīvāk izmantot lietotni, īpaši dodoties sabiedrībā, vienlaikus atgādinot, ka masu pasākumi un to apmeklēšana rada papildus riskus slimībai izplatīties.

Savukārt iebraucēju anketas SPKC izmantot līdz šim nav nācies. Centra pārstāvis gan uzsvēra, ka svarīgākais anketēšanā ir policijai iegūt datus par personām, kas iebraukušas no Covid-19 augsta riska valstīm un kurām jāievēro pašizolācija.

Centra speciālists atzīmēja, ka katrs piektais Covid-19 saslimšanas gadījums Latvijā tiek ievests, un nepatīkamākais, ka šie cilvēki mēdz aplipināt ne vien savu ģimeni, bet arī draugus. Labā ziņa gan esot tā, ka infekcijas izplatīšanās pašlaik ir izsekojama un nenotiek nekontrolēti.

Pēc Perevoščikova vārdiem, kopumā cīņā ar Covid-19 vērojamas gan sliktas, gan labas ziņas. Sliktās ziņas ir tās, ka aizvadītajā nedēļā saslimstība ar Covid-19 pasaulē bija visaugstākā kopš pandēmijas sākuma, bet Eiropā tā pieauga par 20%. Tikmēr Latvijā saslimstības rādītāji esot stabili zemi un pagaidām "esam izgājuši ar minimāliem zaudējumiem", stāstīja speciālists.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
"Šonedēļ bijis pirmais gadījums, kad atbildīgās iestādes izmantoja lietotni Apturi Covid kāda saslimušā kontaktpersonu identificēšanā un apziņošanā..." . . . . . Latviešu valodā tas nozīmē "Čipots". Ja staigāsi bez šī "Čipa" (Covid lietotne), tad nevarēsi ne pirkt, ne pārdot. Un tevi visu laiku kontrolēs, jur tu atrodies. Ja nē, varbūt varētu vairāk informācijas par šo lietotni un kā viņa uzzina, ka tās īpašnieks ir inficējies?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas