Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LIZDA un LIVA gatava protestēt pret IZM ieceri virzīt valdībā nesaskaņotu pedagogu motivācijas programmu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) gatavas maijā rīkot izglītības darbinieku protestus pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apņemšanos virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā ar sociālajiem partneriem līdz galam nesaskaņotu pedagogu motivācijas programmu.

LIZDA uzskata, ka līdz šim ilgstošās diskusijas nav sasniegušas tādu rezultātu, lai IZM piedāvāto programmu varētu nosaukt par pedagogus motivējošu mehānismu kopumu. Uz arodbiedrības vairākkārt iesniegtajiem priekšlikumiem pedagogu motivācijas programmai ministrijas rīcība ir bijusi izvairīga. Tā vietā IZM pēdējā darba grupas sanāksmē paudusi apņemšanos programmu virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā bez galējā saskaņojuma ar sociālajiem partneriem, norāda LIZDA pārstāvis Edgars Grigorjevs.

LIZDA padome deva ministrijas vadībai laiku līdz šā gada 8.maijam sagatavot pedagogus motivējošu piedāvājumu, kurā skaidri ietverta papildu valsts finansējuma piešķiršana pedagogu zemāko mēneša darba algas likmju palielināšanai turpmākajos trīs gados, lai pārejot uz 40 stundu darba nedēļu pedagogam būtu nodrošināta darba samaksa bruto ap 800 latiem mēnesī.

Situācijas neuzlabošanās gadījumā LIZDA padome ārkārtas sēdē apsprieda iespēju maijā rīkot vērienīgas izglītības darbinieku protesta aktivitātes.

LIZDA norāda, ka šobrīd motivācijas programmā IZM ietvērusi esošā finansējuma pārdali jeb maksimālā un minimālā atalgojuma izlīdzināšanu pēc principa "vieniem atņem, otriem iedod", kā arī 8 - 12% piemaksas par pedagogu profesionālās kvalitātes pakāpēm, bet no minimālās likmes jeb 280 latiem mēnesī.

2012.gada 4.jūlijā noslēdzot Sadarbības memorandu ministrs Roberts Ķīlis apņēmās kopā ar sociālajiem partneriem izstrādāt pedagogu motivācijas programmu, kurai pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā bija jāstājas spēkā jau no 2013.gada 1.janvāra.

Pedagogu motivācijas programmas projekta gala varianta nesaskaņošana ar sociālajiem partneriem pirms tā virzīšanas uz Ministru kabinetu ir klajā pretrunā ar Sadarbības memorandu, kā arī IZM un LIZDA vienošanos par sadarbību, uzsver arodbiedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas