Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LMT 2012.gada peļņa sarūk par 8,4% līdz 26 miljoniem latu

Mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) 2012.gadu noslēdzis ar 26 miljonu latu peļņu, kas ir par 8,4% mazāk nekā 2011.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 28,4 miljonus latu, teikts LMT paziņojumā medijiem.

LMT apgrozījums pērn bija 129 miljoni latu, par 4% mazāk nekā 2011.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 135 miljonus latu. LMT peļņa ir samazinājusies trešo gadu pēc kārtas - 2010.gadā kompānija nopelnīja 32,1 miljonu latu, liecina biznesa portāla Nozare.lv arhīvs.

Par 40% pieauguši LMT ieņēmumi no datu pārraides, taču paziņojumā medijiem nav publiskoti skaitļi, uz kuriem procentuālā izaugsme balstās.

"Rezultāts, ar ko īpaši lepojamies, ir 40% ieņēmumu pieaugums no datu pārraides pakalpojumiem. Tas ir veiksmes stāsts, ko nodrošinājusi LMT agresīvā investīciju politika, pēdējo trīs gadu laikā ieguldot gandrīz 50 miljonus latu datu pārraides tīkla attīstībā visā Latvijas teritorijā," pērnā gada rādītājus komentē LMT prezidents Juris Binde.

Paziņojumā arī teikts, ka pērn rudenī piedāvātais bezlimita zvanu un īsziņu tarifu plāns Brīvība no citiem operatoriem pie LMT pārvilinājis "ap 20 tūkstošiem jaunu klientu".

"LMT joprojām klientu skaita ziņā ir lielākais mobilo sakaru operators Latvijā," apgalvots paziņojumā, kurā teikts, ka "2013.gada 1.janvārī LMT klientu skaits bija 1 069 527".

LMT 49% kapitāldaļu pieder ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam TeliaSonera, 23% - Lattelecom, 23% -Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas