Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LVSADA plānotajā streikā piedalīsies vairāki Stradiņa slimnīcas un Austrumu slimnīcas darbinieki

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) plānotajā streikā piedalīsies vairāki Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) darbinieki, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcās.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja PSKUS Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga, dalību streikā no 3000 slimnīcas darbiniekiem pieteikušas 58 personas. Viņa gan piebilda, ka, iespējams, tie nav visi, kas uz pasākumu dosies, jo kādi no atbalsta struktūrvienībās strādājošajiem ir informējuši, ka pasākumā piedalīsies uz brīdi.

Slimnīcai nav sīkākas informācijas par amatu grupām.

Savukārt no RAKUS streikā piedalīsies seši darbinieki, aģentūrai LETA pavēstīja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece. No tiem ir viens ārsts, viens sociālais darbinieks, četras māsas un to palīgi.

Pacientiem nepieciešamā medicīniskā palīdzība RAKUS klīnikās un nodaļās tiks sniegta līdzšinējā apmērā.

LETA jau rakstīja, ka protesta akcijas mērķis ir aizstāvēt veselības aprūpes nozares darbinieku ekonomiskās un profesionālās intereses, savukārt akcijas sauklis ir "Par dzīvību - tavu un manu!".

LVSADA izsludinātajā veselības nozares brīdinājuma streikā piedalīsies 106 dalībnieki, aģentūrai LETA pavēstīja arodbiedrības priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa.

Pēc viņas paustā, šie 106 ārstniecības speciālisti ir tie, kas uzrakstījuši pieteikumu par to, ka streika dienā, 27.jūlijā, nestrādās. Papildu streikotāji vairs netiks pieņemti, jo visa informācija likuma noteiktajā kārtībā jau nosūtīta Valsts Darba inspekcijai, Veselības ministrijai (VM) un Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sekretāram, informēja Bāriņa.

Savukārt to cilvēku skaits, kas piedalīsies protesta akcijā pie VM, ir sasniedzis 400, un LVSADA vēl turpina saņemt pieteikumus no tiem, kas vēlētos piedalīties.

Starp tiem, kas vēlas piedalīties pasākumā, ir gan ārsti, gan māsas, māsu palīgi, atbalsta personas, veļas mājas pārziņi, sanitāri un citi ārstniecības profesiju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas