Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministrijas NAP2027 pieteikušas investīciju projektus 42 miljardu eiro apmērā

Ministrijas Nacionālajā attīstības plānā no 2021.gada līdz 2027.gadam (NAP2027) pieteikušas investīciju projektus 42 miljardu eiro apmērā, liecina Pārresoru koordinācijas centra (PKC) informācija.

Patlaban ir publicēta NAP2027 pirmā redakcija, bet joprojām tiek izstrādās dokumenta gala variants.

Līdz šim ministrijas iesniedza NAP2027 plānotos investīciju projektus un īstenojamos pasākumus, kas tiks attiecināti uz plāna uzdevumiem un indikatīvajiem finansēšanas avotiem, t.sk. Eiropas Savienība (ES) daudzgadu budžeta ietvaru.

Ministru pieteikumi vēl tiks vērtēti, lai NAP2027 gala versijā tiktu izveidots finanšu pielikums ar nākamajā periodā indikatīvi atbalstāmajiem projektiem.

Kopumā ministrijas pieteikušas investīciju projektus 42 miljardu eiro apmērā. Finansiāli apjomīgākos investīciju projektus līdz 2027.gada vēlas īstenot Satiksmes ministrija, kurai nepieciešami 9,7 miljardi eiro. Ar 6,5 miljardiem eiro seko Ekonomikas ministrija, 5,5 miljardiem eiro Veselības ministrija un ar pieciem miljardiem eiro - Izglītības un zinātnes ministrija.

Zemkopības ministrijai investīciju projektiem līdz 2027.gadam nepieciešami 4,4 miljardi eiro, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai - 3,7 miljardi eiro, Labklājības ministrijai - 2,7 miljardi eiro.

Jau ziņots, ka NAP2027 sākotnēji bija noteikti trīs stratēģiskie mērķi - vienlīdzīgas iespējas, produktivitāte un ienākumi, kā arī sociālā uzticēšanās. Šie mērķi būs galvenā mēraukla rīcībpolitiku un budžeta līdzekļu ieguldījumu pieprasījumu vērtēšanā, pārvaldības procesu un nozaru stratēģiju izvēlē nākamajiem septiņiem gadiem. Tomēr novembrī Saeima uzdeva plānā ietvert ceturto stratēģisko mērķi - reģionālā attīstība.

Patlaban spēkā esošā Latvijas Nacionālais attīstības plāns 2014.-2020.gadam (NAP2020) mērķi ir sekmēt ilgtspējīgu Latvijas ekonomikas izaugsmi, valsts un reģionu konkurētspēju starptautiskajos tirgos, radīt spēcīgu vidusšķiru, kā arī sekmēt politiku, kas ved pie stabiliem un pietiekamiem ienākumiem un cienīga darba ikvienam, mazinot nabadzību, ienākumu nevienlīdzību un uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un apmierinātību ar dzīvi. Tāpat NAP2020 mērķis ir nodrošināt pozitīvu un stabilu tautas ataudzi Latvijā, pieaugošu dzimstību, mirstības mazināšanos un iedzīvotāju vēlmi dzīvot un atgriezties Latvijā.

 

Top komentāri

reptilis
r
...pareizāk - pieteikušās izpļumpurēšanai:)))
Priecōgais NEBALSOTĀJS
P
Vecgada pilsētnieku āksti gatavojas uz vēl lielāku ākstīšanos nākptnē.
Tālis
T
Tādi (PSRS laika) ministri ir jāpadzen, jo toreiz prasīja vairāk zinot ka neiedos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas