Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu donora sirds transportēšanā

Šonedēļ, pēc Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) kardioķirurgu lūguma, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēki sniedza atbalstu donora sirds nogādāšanai ar helikopteru Mi-17 no kādas attālas Latvijas slimnīcas uz PSKUS, kur jaunu sirdi gaidīja pacients, kuram tā bija nepieciešama, lai dzīvotu, informē NBS.

Viens no Nacionālo bruņoto spēku uzdevumiem ir atbalsta sniegšana sabiedrībai, un tā nodrošināšanā iesaistās daudzas Nacionālo bruņoto spēku vienības, tostarp Gaisa spēki, kas regulāri sniedz atbalstu arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) ļoti kritiskā stāvoklī esošu cietušo transportēšanā uz ārstniecības iestādēm, kā arī  citos atbalsta pasākumos.

Arī šajā reizē donora sirds sagādāšanā iesaistījās NMPD. Dienesta Specializētās medicīnas centrs, kas 24 stundas diennaktī nodrošina atbalstu un specializēto neatliekamo medicīnisko palīdzību ārstniecības iestādēm visā Latvijā, operatīvi nogādāja PSKUS slimnīcas kardioķirurgu komandu uz attālo slimnīcu, lai viņi tur veiktu donora sirds izņemšanu. Kad donora sirds bija iegūta, tā uz PSKUS tika nogādāta ar Gaisa spēku helikopteru “Mi-17”, lai sirds pārstādīšanas operāciju varētu veikt pēc iespējas ātrāk.

Jau ziņots, ka Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem ir piegādāti pirmie divi no kopumā četriem pasūtītajiem helikopteriem “Black Hawk”, kuru pamatuzdevums būs aizstāt līdz šim izmantotos “Mi-17” un “Mi-2” lidaparātus.

Šobrīd notiek Gaisa spēku pilotu un apkalpes personāla praktiskās mācības un treniņi, kuri turpināsies aptuveni vienu gadu, tāpēc uzdevumu izpildes nepārtrauktībai vēl joprojām tiek izmantoti  arī “Mi-17” helikopteri, ar kuriem Gaisa spēki vēl joprojām veic vienu no galvenajiem uzdevumiem – meklēšanas un glābšanas operācijas gan virs ūdens, gan uz zemes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas