Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamajā nedēļā sāksies vakcinācija pie ģimenes ārstiem

Lai arī vakcinācijas pret Covid-19 plāns paredzēja iedzīvotāju vakcinēšanos sākt no marta, pie ģimenes ārstiem vakcināciju varēs sākt no nākamās nedēļas, otrdien valdības sēdē informēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Vienlaikus viņa norādīja, ka pirms vakcinācijas ir daudz neskaidru jautājumu, piemēram, sarakstu veidošana.

Kā stāstīja asociācijas vadītāja, vēl nav skaidrs, vai vakcinēšanās saraksts tiks veidots portālā manavakcina.lv, vai tā būs ģimenes ārstu veidota un pēc tam tiks integrēta sistēmā. Patlaban notiek sarunas ar Vakcinācijas biroju un Veselības ministriju (VM), lai rastu kopēju risinājumu. 

"Mēs ļoti gribētu šo atrisināt šonedēļ, jo nākamajā nedēļā mums piedāvā veikt vakcināciju," atklāja Veide, piebilstot, ka vakcinācija bija plānota marta sākumā, kā to paredzēja vakcinācijas plāns, bet novērtē iespēju sākt ātrāk.

Vienlaikus ģimenes ārste pauda bažas par e-veselības kapacitāti vakcinācijai. Viņa norādīja, ka e-veselība regulāri saskaras ar tehniskām problēmām, bet vakcinācijai paredzētais portāls būs vien pēc astoņām nedēļām.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča informēja ministrus, ka šonedēļ kopā ar Labklājības un Veselības ministrijām tiks pārrunāts jautājums par iespēju ģimenes ārstiem jau nākamnedēļ sākt senioru vakcinēšanu pret Covid-19.

Juhņēviča skaidroja, ka, lai sāktu senioru vakcinēšanu, ir jāpublicē saraksts ar tiem ģimenes ārstiem, kuri jau ir pauduši gatavību savus pacientus vakcinēt pret Covid-19. Savukārt seniori ar informāciju plašsaziņas līdzekļos tiks aicināti pieteikties vakcinācijai pie sava ģimenes ārsta.

Juhņēviča piebilda, ka gadījumā, ja kāds ģimenes ārsts nav pieteicies vakcinēt savus pacientus pret Covid-19, tad šo ārstu pacienti ir aicināti zvanīt uz tālruņa numuru 8989, kur operators savienos ar ārstniecības iestādi, kas veiks vakcināciju.

Jau ziņots, ka valdības atbalstītais VM vakcinācijas pret Covid-19 plāns paredz līdz vasaras beigām panākt 70% pieaugušo iedzīvotāju vakcināciju.

Lai sasniegtu mērķi, no februāra būtu pakāpeniski jākāpina vakcinācijas pakalpojumu kapacitāti, lai no marta varētu nodrošināt ne mazāk kā 100 000 vakcinācijas epizodes nedēļā, skaidro VM. Šis apjoms atbilst prognozētajam vakcīnu piegāžu ātrumam, operatīvi izmantojot visas piegādātās vakcīnas, akcentē VM.

Plānots, ka vakcināciju nodrošinās ģimenes ārsti, privātās un pašvaldību ārstniecības iestādes, universitāšu slimnīcas, nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksi, kā arī tiks rīkotas izbraukuma vakcinācijas.

pievienota 6.-8.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas