Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nākamnedēļ sāksies skolēnu izaicinājums "NĒ - veipošanai! JĀ ceļojumam!"

Nākamnedēļ, 8.maijā, gandrīz divarpus tūkstoši skolēnu no 141 klases visā Latvijā sāks 12 dienu izaicinājumu "NĒ - veipošanai! JĀ - ceļojumam!", kas paredz mūsdienīgi un efektīvi izglītot skolēnus un ļaut viņiem pašiem pieņemt tādus atbildīgus lēmumus kā, piemēram, lietot vai nelietot elektroniskās cigaretes, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Jauniešiem katru dienu būs jāizpilda uzdevums un par tā izpildi jāparakstās kopīgā klases plakātā. Tāpat skolām būs pieejami pierādījumos balstīti izglītojoši materiāli par veipošanas prevencijas aktivitātēm, kā arī speciālistu apmācības.

Projekts paredz dialoga veidošanu starp pieaugušajiem un jauniešiem, uzticībā balstītu sadarbību, nevis draudus un iebiedēšanu. Jauniešiem ir svarīgi būt iesaistītiem, uzklausītiem un respektētiem.

Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs pauda, ka rīkotais pasākums ir uzticēšanās projekts, kurā jaunieši iesaistās brīvprātīgi. Uzticoties viņiem, tiek lauztas ierastās lomas un stereotipi, kur "skolotājam vienmēr ir atvēlēta bargā policista loma, bet skolēnam līdz ar to palielinās vēlme spēlēt bandītu vai huligānu".

"Pašu jauniešu iesaiste palīdz viņiem praktiskā veidā ieraudzīt, ka ne jau ķeksītim, ne atskaitei vai direktora priekam, bet gan viņu pašu veselībai un personības izaugsmei ir jāattīsta sevī spēks noteiktām lietām pateikt nē," sacīja speciālists.

Dalība projektā sniegs lielu ieguvumu gan tiem jauniešiem, kas šobrīd smēķē vai veipo, gan tiem, kas nekad nav mēģinājuši, jo apgūtās prasmes palīdzēs izvairīties no nepareiziem lēmumiem nākotnē. Publiskajā telpā nereti tiek minēts, ka jaunieši sāk veipot bara iespaidā, bet projekta idejas autori uzskata, ka kopienas spēku var pagriezt pretējā virzienā un mācīties veidot veselīgus ieradumus un izkopt rūpes citam par citu.

Projekts noslēgsies šā gada 20.maijā Pusaudžu dienu rīkotā semināra ietvaros, publiski izziņojot klasi, kas uzvarējusi. Uzvarētāji iegūst trīs dienu klases ceļojumu uz Igauniju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas