Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NBS dienošajiem vakcīnu skeptiķiem līdz 1.augustam jāizlemj - potēties pret Covid-19 vai atstāt armiju

Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) dienošajiem, kuri līdz šim atteikušies vakcinēties pret Covid-19, ir uzdots līdz 1.augustam pieņemt lēmumu - tomēr potēties vai arī atstāt dienestu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma pastāstīja NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš uzskata, ka tā dēvēto antivakseru paustā pārliecība un populistiskie apgalvojumi par vakcīnu kaitīgumu aizvien ir pārāk izplatīti informatīvajā telpā, un ar šādu problēmu ir nācies saskarties arī armijā. "Mums [bruņotajos spēkos] joprojām ir daži desmiti, kas nevēlas vakcinēties un ar kuriem mēs ļoti stingri strādājam un turpināsim strādāt," atzina Kalniņš.

Vaicāts, vai tiem armijā dienošajiem, kuri nevēlas vakcinēties, iespējams, nāksies mainīt nodarbošanos, NBS komandieris atbildēja apstiprinoši. "Ir izdota mana pavēle ar noteiktu termiņu - 1.augustu, līdz kuram viņiem ir jāpieņem lēmums par vakcināciju un tālāk jāizlemj - vai nu palikt ar mums kopā bruņotajos spēkos vai arī atrast sev piemērotu nodarbošanos ārpus bruņotajiem spēkiem," sacīja NBS komandieris.

Kā ziņots, NBS līdz šim pret Covid-19 vakcinēti aptuveni 95% personāla, no tiem 87% pilnībā pabeiguši vakcināciju, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Lai veicinātu pēc iespējas plašāku darbinieku skaita vakcināciju, aizsardzības sektorā organizē informatīvus pasākumus nevakcinētajiem darbiniekiem. Armijā vakcinēšanās pret Covid-19 ir noteikta par obligātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas