Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nedēļas izskaņā atgriezīsies karstums

Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra Latvijā atkal paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, vēsta jaunākās sinoptiķu prognozes.

Ceturtdien, 13.augustā, daudzviet iespējams neliels lietus, vietām - ar lielāko varbūtību Vidzemē - līs stiprāk. Turpmākajās dienās laiks kļūs saulaināks un siltāks, nav gaidāmi plaši nokrišņi, pūtīs lēns vējš. Diennakts tumšajā laikā vietām veidosies migla.

Šīs nedēļas beigās gaisa temperatūra tuvosies +30 grādu atzīmei un nākamās nedēļas pirmajā pusē to sasniegs. Mazāka tveice būs piekrastē. Siltākajās naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +12..+19 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi karstums atkāpsies nākamās nedēļas vidū. Vairums citu prognožu rāda, ka tas uzkavēsies pāris dienas ilgāk.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija liecina, ka mēneša pirmā dekāde Latvijā bija 0,9 grādus siltāka par normu. Minimālā gaisa temperatūra bija +5 grādi 2.augustā Zosēnos, savukārt visaugstāk - līdz +30,0 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 9.augustā Dobelē. Netika pārspēts neviens karstuma rekords, bet 2.augustā krita četri aukstuma rekordi.

Nokrišņu daudzums augusta pirmajās desmit dienās valstī vidēji bija 10,5 milimetri jeb puse no normas. Vējš pārsvarā bija lēns, brāzmās nepārsniedzot 14 metru sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas