Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nedienām jauni vaibsti

Bauskas lielākajā skolā ieilgušā remonta dēļ nav siltuma un sava ēdiena, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Garajā starpbrīdī no Bauskas Valsts ģimnāzijas (BVĢ) ēkas iziet vairāki desmiti skolēnu un dodas tuvējā iepirkšanās kompleksa virzienā. Diena viņiem seko un novēro - daļa ieiet ātro uzkodu ēstuvē, pārējie - lielveikalā, kur īpaša pielūgsme tiek smalkmaizīšu un kulinārijas stendam.

"Skolā nav ēdnīcas, pusdienas ved cita firma, bet par tām ir priekšapmaksa. Lai gan mājaslapā var redzēt katras dienas ēdienkarti, šo pakalpojumu izvēlas tikai daži. Mēs pārējie bariņā katru dienu nākam iepirkties uz lielveikalu un, ja labs laiks, paēdam uz soliņa, ja nē - klasē," atklāj 10. klases audzēkne.

Kritiskā situācija, kādā Bauskas novada lielākā skola atradās mācību gada sākumā, vēl nav beigusies, vienīgi ieguvusi citus vaibstus. Skolas direktors Raimonds Žabovs atklāj, ka joprojām nav izbūvēts ēdināšanas bloks - ne kur maltīti pagatavot, ne pabarot novada lielākās mācību iestādes skolēnus. Tāpēc rasts pagaidu risinājums - pusdienas termotraukos pievedot divas firmas, un bērni kopā ar audzinātājām ieturoties klašu telpās.

Taču lielāko satraukumu BVĢ un blakus korpusā esošās Bauskas sākumskolas vadībai rada cits jautājums - vai līdz ar sala iestāšanos radiatoros ieplūdīs siltums? Lai gan apkures sezona jau sākusies, abu skolu ēkās no tās ne miņas, jo SIA Starbag, kas, piedāvājot zemāko cenu, uzvarēja Bauskas novada domes pērnā gada nogalē izsludinātajā iepirkumā par abu skolu ēku būvdarbiem un energoefektivitātes paaugstināšanu, nav pabeiguši siltummezgla izbūvi. Uzņēmuma būvdarbu vadītājs Uģis Strupulis sola, ka tas tikšot izdarīts līdz mēneša beigām, tomēr skolu vadībai ir pamats bažām.

Pirmdien pēc kārtējās būvsapulces, kurā pats Strupulis gan neieradās, atklājies, ka pirmās detaļas siltummezgla izbūvei ēkā ievestas tikai todien un arī būvuzraugs atzinis, ka apkures sistēmas izbūve ieilgusi par mēnesi. Laikraksta Bauskas Dzīve žurnālists Uldis Varnevičs ziņo: ģimnāzijas direktors sapulcē sūdzējies, ka esot saslimušas sešas skolotājas - telpās pašlaik esot tikai apmēram 16 grādu. Uz Dienas jautājumu, vai ir garantija, ka bērniem nenāksies salt, Žabovs caur nopūtu nosaka: "Ne par ko nevar būt drošs, atliek tikai cerēt."

Arī iepriekš SIA Starbag ar saistību izpildi nav tikusi galā kā pienāktos. BVĢ direktors norāda, ka firmas darba organizācija esot vāja un būvniecības grafiks netiekot ievērots - remonts nevirzās ne tikai ēdināšanas blokā, bet joprojām nav pabeigta arī ventilācijas un elektroapgādes sistēmas izbūve. Nepieejamas arī citas telpas, piemēram, zēnu mājturības kabinets, bet aktu zālē nevar noritēt pasākumi un deju stundas, jo tur iekārtota mācību klase. Savukārt sākumskolas ēkā ieilgušo būvdarbu dēļ slēgts viss pirmais stāvs. SIA Starbag izvēli iepirkumā par neveiksmīgu iepriekš atzina arī Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA).

Visu Kristīnas Putincevas rakstu Nedienām jauni vaibsti lasiet ceturtdienas, 23.oktobra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas