Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No degošas ēkas Rīgā izglābti deviņi cilvēki

Piektdien no degošas ēkas Rīgā izglābti deviņi cilvēki, no kuriem divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Sākotnējā informācija liecināja, ka dzīvojamā mājā deg krāsns. Ierodoties glābējiem, viens no dzīvokļiem jau dedzis ar atklātu liesmu.

Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas izglāba piecus cilvēkus. Vēl divi cilvēki izglābti, izvedot pa iekšējām kāpnēm, savukārt divi cietušie cilvēki izglābti no degošā dzīvokļa.

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma ap plkst.21, bet plkst.23.20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Tā kopējā platība bija 25 kvadrātmetri.

Tikmēr piektdien Daugavpilī vienā no dzīvojamās ēkas dzīvokļiem dedzis dīvāns un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā, turklāt ēkā bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. Ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem, kā arī evakuēja 16 cilvēkus.

Kā uzsvēra Palkavniece, ugunsdzēsēji, kuri strādāja abos izsaukumos, atklāja, ka dūmu detektoru spalgā skaņa no ēkas dzīvokļiem nebija dzirdama. Bez dūmu detektoriem, kuri savlaicīgi brīdinātu par izcēlušos ugunsgrēku, nereti tikai laimīga sagadīšanās vai aculiecinieku modrība nosaka to, vai nelaime tiks savlaicīgi pamanīta, izsaukta palīdzība un glābtas cilvēku dzīvības, viņa uzsvēra.

Tādēļ VUGD aicina nepaļauties uz dažādām nejaušībām vai veiksmi un pašiem parūpēties par savu drošību, uzstādot mājoklī dūmu detektoru.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi izrādījās maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas