Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No krāpšanā apsūdzētās sievietes par labu Koziolam piedzen 70 393 eiro

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien no krāpšanā apsūdzētās Gitas Kerlijas Svartas piedzina 70 363 eiro par labu cietušajam, bijušajam AS Diena kontrolpaketes īpašniekam, uzņēmējam Viesturam Koziolam.

Tiesa šodien sievietei piesprieda četru gadu nosacītu cietumsodu bez mantas konfiskācijas, atzīstot par vainīgu naudas izkrāpšanā no Koziola.

Tāpat tiesa nolēma no apsūdzētās piedzīt par labu Koziolam materiālo kompensāciju 69 393 eiro apmērā un morālo kompensāciju 1000 eiro apmērā.

Tiesa atcēla sievietei piemēroto drošības līdzekli un apsūdzētā tika atbrīvota tiesas zālē.

Pēc sprieduma pasludināšanas prokurore aģentūrai LETA norādīja, ka viņa prasīja apsūdzētajai piespriest reālu cietumsodu, tāpēc pēc iepazīšanās ar pilnajā spriedumā ietverto tiesas motivāciju viņa lems par sprieduma pārsūdzēšanas nepieciešamību. Patlaban viņa norādīja, ka šajā situācijā nav adekvāti noteikt nosacītu sodu.

Apsūdzētā žurnālistiem komentārus sniegt atteicās.

Cietušais Koziols un viņa aizstāvis, kā arī apsūdzētās aizstāvis uz tiesas sēdi ieradies nebija. Kā pirms sēdes tiesai norādīja prokurore, cietušais ir devies uz ārzemēm, tāpēc uz sprieduma pasludināšanu ierasties nav varējis.

Sieviete tika apsūdzēta par 36 895 eiro izkrāpšanu no Koziola, melojot par tuvinieku bērēm un hokeja spēlēšanu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā par cietušo atzītais Koziols bija pieteicis 69 393 eiro materiālās un 28 457 eiro morālās kompensācijas pieprasījumu saistībā ar viņam nodarīto kaitējumu.

Kā ziņoja laikraksts Vesti Segodnja, Koziols četru gadu laikā sponsorējis mācības ASV, ārsta apmeklējumus un it kā pēkšņi mūžībā aizgājušo tuvinieku bēres. Iepriekšējā sēdē nopratinātā apsūdzētā sieviete nožēlu par nodarīto neizteica, bet gan vairākkārt norādīja, ka četrus gadus audzinājusi savus divus bērnus.

Rezultātā prokurore tiesai prasījusi apsūdzētajai piespriest četru gadu reālu cietumsodu.

Apsūdzētajai apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas - par krāpšanu lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Apsūdzētā sieviete spēlēja hokeju un, būdama personīgi pazīstama ar cietušo, ļaunprātīgi izmantoja vīrieša gatavību materiāli atbalstīt viņas centienus pilnveidot hokeja spēles prasmes, apmeklējot dažādas treniņa nometnes un apmācības, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūrā.

Apsūdzētā paziņoja, ka brauks uz hokeja nometni Kanādā, un cietušais viņai pārskaitīja naudu, tomēr komandā apsūdzētā netika pieņemta.

Turpinot savu krāpšanas nodomu, apsūdzētā ar cietušo panāca abpusēju vienošanos, ka turpmākai naudas līdzekļu saņemšanai no cietušā viņai jāpiedalās hokeja treniņa nodarbībās un spēlēs un jāmācās augstskolā.

Sieviete sniedza cietušajam nepatiesas ziņas par to, ka spēlē hokeju Kanādā un ASV, kā arī apmeklē mācību nodarbības. Naudu viņa saņēma, taču visu laiku bija Latvijā un nekur nebija aizbraukusi, bet telefoniski un elektroniskajā sarakstē cietušajam apstiprināja, ka mācās Ziemeļamerikā un spēlē hokeju.

Lai izraisītu labdara līdzjūtību, sieviete paziņoja, ka it kā traģiski bojā gājis viņas tēvs, pēc tam māte, bet vēl pēc laika, ka bojā gājis arī brālis. Cietušais iežēlojās un iedeva apsūdzētajai naudu bēru izdevumiem.

Kopumā apsūdzētā sieviete no cietušā ieguva vairāk nekā 36 895 eiro, liecina apsūdzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas