Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par 2020.gada Eiropas cilvēku Latvijā atzīta ST priekšsēdētāja Osipova

Par 2020.gada Eiropas cilvēku Latvijā atzīta Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja Sanita Osipova.

Šogad uz 2020.gada Eiropas cilvēka Latvijā titulu pēc sabiedriskā balsojuma rezultātiem pretendēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), jauniešu līdere Natālija Knipše un Osipova.

Balsojuma pamatojumā norādīts, ka Osipova tuvina Latviju Eiropas vērtībām, iezīmē sabiedrisko stereotipu neatbilstību Eiropas un pasaules virzībai. Tāpat norādīts, ka ST priekšsēdētāja pacietīgi un inteliģenti skaidro valsts pamatvērtības plašākai sabiedrībai. Balsotāji arī atzinuši Osipovas prasmi veiksmīgi apvienot profesionālo tiesneses darbu ar docētājas un pētnieces darbu.

ST priekšsēdētāja videouzrunā norādīja, ka 2020.gads ir bijis īpašs un arī ļoti sarežģīts gads, kas lika visiem strauji mainīties. Viņas ieskatā galvenais ir runāt par vērtībām. Osipova norādīja, ka, pilnīgi negaidot, ST kļuva par katalizatoru sabiedrībā valdošajām vērtību cīņām, kas gruzdēja jau ilgu laiku.

"No vienas puses mēs kļuvām par katalizatoru negaidīti, bet no otras puses - likumsakarīgi. Tur, kur sabiedrība nevar atrast vienprātību, tas tiek izlemts tiesā," pauda ST priekšsēdētāja.

Viņa akcentēja, ka augstākā vērtība, kas ir jārespektē un par ko jādomā, ir cilvēka cieņa. Pēc ST priekšsēdētājas domām, tā ir galvenā vērtība, kuras dēļ vispār tiek veidota demokrātija un tiesiska valsts, proti, lai aizstāvētu ikvienu cilvēku.

"Tieši cilvēka cieņas dēļ ir apvienojušās Eiropas valstis, lai cilvēki varētu attīstīties mierā, labklājībā un, lai tiesības garantētu cilvēkiem šo mieru un labklājību. Tas ir fantastiski, ka mums ir šāda iespēja," sacīja Osipova.

Osipova sacīja, ka augstais novērtējums ir adresēts visai ST, jo divu ST priekšsēdētāju iekļūšana sabiedriskā balsojuma desmitniekā apliecina iedzīvotāju uzticību un atbalstu tiesas veiktajam darbam.

Sabiedriskā balsojuma desmitniekā iekļuva arī bijusī ST priekšsēdētāja, ES Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Sabiedrisko balsojumu biedrība Eiropas kustība Latvijā organizē jau 23 gadu un tā mērķis ir godināt cilvēku, kurš ar saviem darbiem 2020.gadā ir devis lielāko ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

pievienota 8.-9.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas