Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par Satversmes tiesas priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Ziemeli

Šodien sasauktajā Satversmes tiesas (ST) sēdē par tiesas priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēta līdzšinējā priekšsēdētāja Ineta Ziemele.

Ziemeli kā kandidātu izvirzīja viņas vietniece Sanita Osipova un viņa bija vienīgā kandidāte. Par Ziemeli balsoja seši tiesneši, bet pret - viens.

Ziemele ST priekšsēdētājas amatu ieņēmusi jau kopš 2017.gada 8.maija.

Šodien priekšsēdētāja vietnieka amatā atkārtoti tika ievēlēta līdzšinējā Ziemeles vietniece Osipova, kuras kandidatūru izvirzīja Ziemele.

Par Osipovu balsoja seši tiesneši, pret - viens.

ST priekšsēdētāja un viņa vietnieka pienākumos ietilpst tiesas administratīvā darba organizēšana, tiesas sēžu vadīšana, kā arī tiesas pārstāvniecība nacionālajā un starptautiskajā līmenī.

ST pārstāve Ketija Strazda skaidroja, ka vēlēšanas notiek atklātā tiesas sēdē. Tiesas priekšsēdētāja un viņa vietnieka amata kandidātus izvirza sēdes laikā. Ikviens kandidāts paziņo, vai viņš piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

ST tiesneši, aizklāti balsojot, ar visa tiesnešu sastāva absolūto balsu vairākumu no sava vidus uz trim gadiem ievēlē ST priekšsēdētāju un viņa vietnieku.

Atbilstoši ST likumam, ja izvirzīti vairāki tiesas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amata kandidāti un pirmajā vēlēšanu kārtā neviens no viņiem neiegūst nepieciešamo balsu skaitu, par visiem kandidātiem balso otrreiz. Ja arī tad neviens netiek ievēlēts, vēlēšanas turpina, katrā turpmākajā vēlēšanu kārtā izslēdzot to kandidātu, kurš iepriekšējā kārtā ieguvis vismazāk balsu, - tik ilgi, līdz viens no kandidātiem iegūst nepieciešamo balsu skaitu.

Ja vēlēšanu pēdējā kārtā netiek iegūts nepieciešamais balsu skaits vai ja izvirzīts tikai viens attiecīgā amata kandidāts un viņš neiegūst ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, kandidātu izvirzīšana sākas no jauna. Par kandidātiem var atkārtoti izvirzīt arī tiesnešus, kuri bija izvirzīti iepriekšējās vēlēšanu kārtās un neieguva nepieciešamo balsu skaitu.

Pievienota 4.-5. rindkopa. 

Top komentāri

Itamars Toledano
Zīmīgi, ka Ziemele lielījās, ka izdarīts VIENS LABS darbs, proti, tautas ZIŅKĀRĪBA par pašas iecelto darbinieku algām neatbilstību LABAS pārvaldības principiem, jo šiem principiem atbilst tikai valsts plēsoņu (Ziemele, Mieriņa un citi zvēri) ZIŅKĀRĪBA. Ar to tad arī labo darbu saraksts bija izsmelts. Ja tas nebūtu tik nožēlojami un vulgāri, varētu ar fanfarām gavilēt un slavu teikt...
opa
o
Nu ja Satversmes tiesa pati neivēro Satversmi? Par ko stāsts? Jautājums, kad vadzis lūzīs? Vai valsts kura dzīvo uz bandītisma principiem var ilgi eksistēt?
Viņa pati sevi ievēlēja.
V
Taču no Covid vīrusa tas viņu nepasargās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas