Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pauž bažas par meitas atgriešanos pie patēva pēc traģēdijas Dobelē

Jūnijā Dobelē, izkrītot pa mājas devītā stāva logu, gāja bojā sešus gadus vecs zēns, kurš mājās bija atstāts kopā ar 11 gadus veco pusmāsu. Meitenes tēvs, kurš nedzīvo šajā ģimenē, aģentūrai LETA pauda bažas, vai atbildīgie dienesti spēs pasargāt meiteni no viņas patēva iespējamās negatīvās reakcijas, kad viņa atgriezīsies mājās pēc rehabilitācijas kursa.

Meitenes tēvs, kurš vēlējās palikt anonīms, bet kura vārds aģentūrai LETA ir zināms, informēja, ka šajā ģimenē ir četri bērni no divām dažādām laulībām. No iepriekšējās laulības ģimenē ir 17 gadus veca meita, kura nu jau pati kļuvusi par divu bērnu māti un dzīvo atsevišķi, un 11 gadus vecā meitene, kura liktenīgajā dienā mājās bija atstāta kopā ar sešus gadus veco pusbrāli. Zēnam ir arī dvīņubrālis, kurš tobrīd, iespējams, pagalmā rotaļājies. Zēns, kurš gāja bojā, bijis ar īpašām vajadzībām, bet viņa dvīņubrālim nav šādu veselības problēmu.

"Tas nav pareizi, ka 11 gadus vecai meitenei atstāj pieskatīt bērnu ar īpašām vajadzībām," uzskata meitenes tēvs. Viņš pastāstīja, ka mazo pusbrāļu pieskatīšana savulaik regulāri uzticēta vecākajai māsai, kura nu jau pati, vēl nesasniegusi pilngadību, kļuvusi par divu bērnu māmiņu. Savulaik ar vecāko meitu bijušas problēmas, - viņa regulāri kavējusi skolu, klaiņojusi. Pēdējā laikā bērni bijuši jāpieskata jaunākajai māsai. Vīrietis ir nobažījies, kāda būs patēva reakcija, kad jaunākā meita atgriezīsies ģimenē pēc rehabilitācijas kursa. "Savs bērns tomēr katram ir tuvāks," atzina vīrietis, pieļaujot iespēju, ka patēvs varētu meiteni psiholoģiski negatīvi ietekmēt, liekot justies vainīgai pie šīs traģēdijas. Iespējams, atbildīgajiem dienestiem vajadzētu izvērtēt, vai meitene var atgriezties patēva ģimenē, atzina vīrietis, piebilstot, ka meitas audzināšanu varētu uzņemties pats.

"Meitene, tāpat kā viņas pusbrālis, pašlaik saņem valsts sociālo rehabilitāciju," aģentūru LETA informēja Dobeles novada Sociālā dienesta vadītāja Beata Limanāne, apstiprinot, ka abi bērni kopš 22.jūnija 30 dienas uzturas krīzes centrā. Arī bojā gājušā zēna vecākiem uzreiz pēc notikušā ir sniegta psiholoģiskā palīdzība. Limanāne piekrīt, ka 11 gadus vecai meitenei nedrīkstēja uzticēt pieskatīt bērnu ar īpašām vajadzībām, taču sīkākus komentārus sniegt atturējās, norādot, ka policijā par šo lietu ierosināts kriminālprocess.

Limanāne akcentēja, ka meitenes tēvam par savam bažām vajag runāt ar atbildīgajiem dienestiem, nevis vērsties pie masu medijiem. "Pārbaudīšu, vai meitenes tēvs rakstiski ir informēts par to, ka viņa meitai tiek sniegta sociālā rehabilitācija," piebilda Limanāne.

Sociālā dienesta vadītāja pieļāva varbūtību, ka novada bāriņtiesa, iespējams, izvērtēs, vai meitene var atgriezties ģimenē. Dobeles novada Bāriņtiesā aģentūrai LETA nekādus komentārus par šo situāciju nesniedza.

Kā ziņots, 21.jūnijā ap plkst.17.30 Dobelē pa kādas mājas devītā stāva logu izkritis sešus gadus vecs zēns. Viņš tika nogādāts slimnīcā, taču mediķiem zēna dzīvību glābt vairs neizdevās, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa.

Policija noskaidrojusi, ka mājās kopā ar sešgadīgo zēnu bijusi 11 gadus veca māsa, bet mātes tobrīd mājās nav bijis. Policija turpina negadījuma izmeklēšanu un sīkāku informāciju pagaidām neizpauž.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas