Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pavļuts: Johnson&Johnson vakcīnas aizsardzība dilst visātrāk, Moderna - vismazāk

No Latvijā pieejamajām vakcīnām pret Covid-19 Moderna iedarbība laika gaitā dilst vismazāk, savukārt Johnson&Johnson - visātrāk, šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes atzīmēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis novērojis, ka "Johnson&Johnson" vakcīnu nereti izvēlējušies cilvēki, kuri bija diezgan atturīgi pret vakcinēšanos, un to izvēlējās kā nosacīti "vieglāko ceļu". Tomēr dati rādot, ka cilvēkiem, kuri "Johnson&Johnson" vakcīnu saņēmuši senāk, aizsardzība ir samazinājusies vairāk nekā citiem.

Ministrs atklāja, ka "Moderna" aizsardzība dilst vislēnāk, bet līdzīgi rādītāji esot arī "Pfizer" un "Astra Zeneca" vakcīnām. Pavļuts atgādināja, ka jau rudenī Imunizācijas valsts padome lēma, ka "Johnson&Johnson" vakcīnas lietotājiem balstvakcinācija jāiegūst ātrāk. Tāpēc šodien koalīcija lēmusi, ka šīs vakcīnas saņēmējiem sertifikāta derīguma termiņš attiecībā uz pakalpojumu saņemšanu un ceļošanu beigsies pēc pieciem mēnešiem.

Plānots, ka šī prasība stāsies spēkā 15.februārī. Pavļuts skaidroja, ka tiem, kuri būs vakcinējušies 15.septembrī un iepriekš, sertifikāta derīguma termiņš februāra vidū beigsies. Tāpēc ministrs aicināja iedzīvotājus saņemt balstvakcīnu, lai sertifikāta derīguma termiņš atjaunotos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas