Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc bērna nāves ar difteriju policija kriminālprocesā pārbaudīs, vai BKUS ārstu darbībās nav saskatāma nolaidība

Atbilstoši ar difteriju mirušās bērna mātes iesniegumam Valsts policija sākusi kriminālprocesu, kurā pārbaudīs, vai Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) ārstu darbībās nav saskatāma nolaidība un bezdarbība.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir saņemts iesniegums no sievietes, kuras bērns mira slimnīcā, ar lūgumu pārbaudīt, vai ārsti ir atbilstoši ārstējuši bērnu, un vai ārstu darbībās nav saskatāma nolaidība un bezdarbība.

Kā ierasts, saņemot šāda veida iesniegumus, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, jāveic izmeklēšana. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Jau vēstīts, ka pēc saslimšanas ar difteriju 16.septembrī mira četrus gadus vecs zēns, kurš nebija vakcinēts pret difteriju. Vēlāk policija citā kriminālprocesā aizturēja zēna vecākus par divu citu viņu bērnu, kas arī nebija vakcinēti un bija saslimuši ar difteriju, izņemšanu no slimnīcas, savukārt bērni tika nogādāti atpakaļ slimnīcā.

Abi vecāki šajā kriminālprocesā ir aizdomās turētie un lieta tiek izmeklēta pēc Krimināllikuma panta par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Pēc notikušā sociālajos medijos pret BKUS mediķiem tika vērsts naids un apmelošana. Valsts policija saņēma slimnīcas iesniegumu par iespējamu neslavas celšanu slimnīcas personālam un minētais iesniegums joprojām tiek izskatīts, aģentūra LETA noskaidroja policijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas