Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pedagogu vakcinācijas pret Covid-19 temps joprojām krietni atpaliek no cerētā

Līdz 18.jūlija vakaram pret Covid-19 Latvijā bija vakcinējušies 58% izglītības iestādēs strādājošo, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja izglītības ministre Anita Muižniece (JKP).

Pēc politiķes sniegtās informācijas, pirmsskolas izglītības līmenī vakcinācija ir pieaugusi par diviem procentpunktiem, sasniedzot 46%, bet vispārējā izglītībā vakcinācijas aptvere ir 61%, kas arī ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš. 

Savukārt augstākajā izglītībā strādājošie vakcinējušies 77% gadījumu, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Kā norādīja ministre, vakcinācijas temps joprojām ir divtik par lēnu, lai septembrī sasniegtu vismaz 80% kolektīvo imunitāti pret bīstamo vīrusu.

Pirms divām nedēļām, 5.jūlijā, Muižniece tika paziņojusi, ka pedagogi var tikt iekļauti obligāti vakcinējamo profesiju pārstāvju sarakstā, bet pirms tam Izglītības un zinātnes ministrija vēl divas nedēļas bija apņēmusies nogaidīt un vērot, vai palielinās izglītības sektorā strādājošo vakcinācija pret Covid-19. Pašlaik valdība jau ir atbalstījusi likuma grozījumus, lai izglītības nozarē strādājošajiem prasītu obligātus Covid-19 drošības sertifikātus, taču par izmaiņām vēl jālemj Saeimai.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 temps turpināja ievērojami sarukt, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Laikā no 12. līdz 18.jūlijam Latvijā poti pret minēto slimību saņēma kopumā 32 020 cilvēki, kas ir viens no mazākajiem rādītājiem kopš šī gada marta. Vasaras periodā šis rādītājs bijis zemāks vien nedēļā, kurā svinēti Jāņi, tolaik sapotējot 31 489 personas.

Līdz šim Latvijā vakcinācijas procesu ir noslēgusi aptuveni trešdaļa no visiem valsts iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas