Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Perevoščikovs: Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi pie esošās vakcinācijas aptveres ir pieļaujami

Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi pie esošās vakcinācijas aptveres Latvijā ir pieļaujami, otrdien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Kā liecinot citu valstu pieredze, augsta Covid-19 vakcinācijas aptvere nodrošina augsta riska samazināšanu saslimšanā ar Covid-19.

Perevoščikovs skaidroja, ka vakcinācija diemžēl nepasargā no saslimšanas ar Covid-19, taču tā būtiski pasargā no smagas saslimšanas ar vīrusu. Tāpat vakcinācija novērš vīrusa pārnēsāšanu un izplatību.

"Neviens medikaments nav 100% efektīvs. Šeit ir runa par to, ka liela daļa cilvēku nesaslimst," uzsvēra eksperts.

Perevoščikovs norādīja, ka, visticamāk, arī Latvijā nebūs 100% vakcinācijas aptvere, tomēr viņš ir pārliecināts, ka tiks sasniegta augsta riska mazināšana saslimšanā ar Covid-19. 

Kā ziņots, otrdien Ministru kabinets nolēma, ka, nelietojot mutes un deguna aizsegus un neievērojot distancēšanās prasības, darba vietā vai vienā telpā varēs tikties ne vairāk kā 20 cilvēki, kuri ir vakcinēti vai ir pārslimojuši Covid-19. Arī nodarbības, tostarp sporta nodarbības, svaigā gaisā varēs rīkot līdz 20 personām vienā grupā.

Vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušās personas varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē, piemēram, darba kolektīvi darba telpās un sanāksmēs, amatiermākslas kolektīvi un sporta komandas.

Tāpat valdības lēmumi paredz, ka turpmāk tirdzniecības centros varēs darboties veikali ar atsevišķu ārēju ieeju un masu informācijas līdzekļu raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījuma laikā varēs nelietot mutes un degunu aizsegus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas