Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Piektdien pret Covid-19 vakcinēti 4426 cilvēki

Piektdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 4288 cilvēki, bet otro - 138, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 4426 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Šajā nedēļā piecās dienās kopumā vakcinētas 18 190 personas, tostarp pirmo poti saņēmuši 17 253 cilvēki, otro 937. Veselības ministrija iepriekš bija noteikusi mērķi šonedēļ diennaktī vakcinēt vidēji 2000 cilvēku. Ministrija iepriekš arī skaidrojusi, ka nedēļas nogales dienās vakcinācijas tempi ir lēnāki, jo vairums vakcinācijas punktu organizē darbu tā, ka lielāku daļu vakcīnu izmanto darba dienās.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši 63 042 cilvēki, bet abas devas - 17 956 cilvēki.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmis nepilns 3,3% iedzīvotāju, bet abas - 0,95%.

Piektdien vairāk nekā puse jeb 3303 no pirmo poti saņēmušajiem bija seniori. Vēl pirmo devu saņēmušas 275 ārstniecības personas, 250 citu paaugstinātu riska grupu pārstāvji, 183 personas ar hroniskām slimībām, 150 ārstniecības iestāžu darbinieki, 61 sociālo aprūpes centru darbinieks un 35 iemītnieki, sešas personas, kurām konstatētas "citas veselības indikācijas", un četri cilvēki, kuriem ir kontakts ar personām ar hroniskām slimībām. Starp pošu saņēmējiem norādīti arī divi izglītības iestāžu darbinieki, kādam kā potēšanas iemesls norādīts "Pēc paša vēlēšanās", "Cits iedzīvotājs".

Savukārt vakcīnas otro devu saņēmušas 102 ārstniecības personas, 31 ārstniecības iestāžu darbinieks, četras personas no citām paaugstināta riska grupām un viena persona vecumā virs 60 gadiem.

Vakcinācija ar pirmo poti notikusi 246 iestādēs - pārsvarā ģimenes ārstu praksēs. Savukārt otrā deva vakcinēta desmit iestādēs.

Pirmajai potei visbiežāk jeb 3678 gadījumos izmantota AstraZeneca vakcīna, 382 gadījumos izmantota Pfizer/BioNTech vakcīna, bet 282 gadījumos - Moderna potes. Savukārt otrajai potei galvenokārt izmantota Moderna vakcīna.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka sociālās aprūpes centru klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna un AstraZeneca, taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas