Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piemaksām pedagogiem par attālinātajām mācībām Covid-19 laikā novirza 1,1 miljonu eiro

Valdība otrdien atbalstīja 1 102 978 eiro novirzīšanu pedagogu atlīdzībām, lai izmaksātu piemaksas par attālināto mācību nodrošināšanu Covid-19 epidēmijas laikā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinās finansējumu piemaksām vispārējās izglītības iestāžu 7.- 12.klašu pedagogiem un profesionālās izglītības programmu pedagogiem, kā arī 1.- 6.klašu pedagogiem, kuri īsteno attālināto mācību procesu.

Šī līdzekļu pārdale rosināta, lai novērtētu pedagogu veikto ieguldījumu un kompensētu darba slodzes palielināšanos, skaidroja IZM. Šo finansējumu plānots novirzīt vispārējās izglītības iestāžu un profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem piemaksu veidā, ja viņi īsteno attālināto mācību procesu.

Ministrija atsaucās uz Valsts izglītības satura centra veiktās aptaujas rezultātiem, kas 2019/2020.mācību gada pavasarī liecināja, ka skolotājiem, nodrošinot attālināto mācību procesu, darba slodze ir palielinājusies, gan izstrādājot jaunus mācību materiālus vai pielāgojot tos, gan sniedzot (attālināti) atgriezenisko saiti skolēniem.

Līdzekļi tiek pārdalīti no dotācijas brīvpusdienu nodrošināšanai 1.,2.,3. un 4. klases izglītojamiem, vispārējās izglītības atbalsta pasākumiem, sociālā atbalsta programmas vispārējās izglītības pedagogiem, valsts pētījumu programmas un citiem resoriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas