Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmajā meža ugunsnedrošā laikposma mēnesī dzēsti 106 ugunsgrēki

Latvijā pirmajā meža ugunsnedrošā laikposma mēnesī reģistrēti 106 meža ugunsgrēki ar izdegušo kopējo platību 78 hektāri, aģentūru LETA informēja Valsts meža dienesta (VMD) pārstāve Vineta Vilcāne.

"Šī gada maija sākums bija sauss, savukārt mēneša otrajā pusē nokrišņu bija vairāk, līdz ar to degamība samazinājās," saka VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Tāpat viņš norādīja, ka salīdzinot ar 2021.gada ugunsnedrošā laikposma pirmo mēnesi, šogad ir dedzis vairāk nekā pērn. 2021.gadā ugunsnedrošā laikposma pirmajā mēnesī reģistrēti 48 meža ugunsgrēki ar izdegušo platību 37 hektāri, tostarp 7 hektāri no izdegušās platības bija jaunaudzes.

Šī gada lielākais meža ugunsgrēks noticis Ādažu novadā, tajā izdega 52,26 hektāri. Savukārt Valmieras novadā izdega mežs 18,18 hektāru platībā, pārsvarā tās bija jaunaudzes.

Latvijas teritorijā meža ugunsnedrošais laika posms šogad sākās 2.maijā.

VMD atgādina, ka meža izstrādātājiem jāņem vērā, ka sākot ar 2.maiju, cirsmā dedzināt ciršanas atlikumus atļauts tikai ar VMD ikreizēju rakstisku atļauju.

Par iedzīvotāju ierobežojumu neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko un arī kriminālatbildību.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, uzrauga un īsteno meža uguns apsardzību, piedalās valsts meža politikas izstrādē, uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību. Dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm, ikreiz sasniedzot labāko rezultātu. Valsts meža dienests ir zemkopības ministram padota tiešās pārvaldes iestāde.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas