Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pirms jaunā mācību gada jāmeklē cita skola

Vairākiem skolēniem pēdējā brīdī ir jāmeklē cita izglītības iestāde, jo vien divas nedēļas pirms jaunā mācību gada Saulkrastu novada dome lēma Saulkrastu vidusskolā neatvērt 10. klasi. Vecāki pārmet īstermiņa domāšanu un pašvaldības nevēlēšanos sakārtot skolu tīklu. Saulkrastu vidusskolas mājaslapā aizvien gozējas jūlija beigās ievietota ziņa, ka 10. klase šogad tiks atvērta un skola gaida pieteikumus. Par to pārliecināti bija arī deviņu skolēnu vecāki, līdz brīdim, kad 17. augustā ārkārtas sēdē Saulkrastu dome lēma citādāk. Skolēnu skaits nav pietiekams, lai klasi varētu atvērt, tāpēc šie bērni, ja vēlēsies, varēs mācīties sešus kilometrus attālajā Zvejniekciema vidusskolā.

Top komentāri

Ego
E
Kāda var būt loģistika uz Krimuldu? Starp Saulkrastu centru un Zvejniekciemu autobusi kursē katru stundu. Vēl dziļos padomjlaikos Saulkrastu elites bērni mācījās Zvejniekciema skolā, daži pārgāja turp pēc pamatskolas,lai startētu, piemēram, uz mediķiem. Man bija divi klasesbiedri, kuri dzīvoja pretī Saulkrastu skolai, bet brauca uz Zvejniekciemu jau no 1.klases.
Jupis
J
Paradokss, ka tādā apdzīvotā vietā kā Saulkrasti nevar atvērt vidusskolas klasi, ko var izdarīt mazapdzīvotajā un nelielajā Baltinavas novadā. Domes priekšsēdis no NA, varbūt viņam jānodarbojas ar maksātnespējas jautājumiem.
Margarēta
M
Problēma jau atkal vecā - skolotāju darba kvalitāte. Saulkrastos un apkārtnē vidusskolas vecumu sasniegušu jauniešu nedrīkst, bet viņi braukās uz Rīgu, lai iegūtu daudzmaz kvalitatīvu izglītību. Nomainiet šīm kvalitātes ziņā atpaliekošajām skolām direktorus, izrevidējiet skolotāju rindas,m pieprasiet darba kvalitāti un būs skolēni tik tomēr apdzīvotās vietās kā saulkrasti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas