Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Izvērtēs iespēju palielināt nodokli saldiem bezalkoholiskajiem dzērieniem

Plāno ieviest cukura nodokli

Ar akcīzes nodokli jau pašlaik apliek bezalkoholiskos dzērienus, izņemot augļu un dārzeņu sulas un nektāru, dabīgos ūdeņus un minerālūdeņus, mākslīgos minerālūdeņus bez cukura, citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevas. Taču trīs Saeimas deputāti no Attīstībai/Par! iesnieguši priekšlikumu pacelt nodokli tiem dzērieniem, kuri satur vairāk par pieciem gramiem cukura uz 100 ml. Tas nozīmē, ka izmaiņas varētu skart, piemēram, arī sulas un mākslīgos minerālūdeņus. Par izmaiņām Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija turpinās spriest, kad būs uzklausījusi Veselības ministrijas (VM) viedokli.

Top komentāri

.
.
Nelaime ir tā, ka kaut kādā veidā ir jālāpa caurais valsts budžets, jo naudiņas visādām akustiskajām koncertzālēm, rakstniecības muzejiem, padomju un valžu algām utt nepietiek, bet reālā ekonomika ir iznīdēta. Tad nu tiek domāts uzlikt nodokli cukuram (it kā ar pasaulē lielāko PVN pārtikai vēl nebūtu gana!), gan 40 EURO nodokli par pases un ID kartes izsniegšanu utt. Jau tagad 60% degvielas cenas sastāda nodokļi un nodevas- no sākuma uzrēķina akcīzi, pēc tam akcīzi apliek ar PVN. Nodoklis nodokļa galā un nodoklis no nodokļa. Valsts ar savu rijību sen ir zaudējusi visu saprātu.
Vai tas bija programmā?
V
Vai kaut tas tāds bija Paristu priekšvēlēšanu programmā? Vai viņi to minēja priekšvēlēšanu diskusijās? Ja nē - tad viņi ir cūkas!
>:-)
&
Sīkajiem būs jāpāriet uz vieglajiem "alus" kokteiļiem. Tie jau tagad, šķiet, lētāki par kolu. Nost kolu ! P.S. man arī, nāksies šņabim uzdzert alus kokteilīti, priekā :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas