Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Plašais ugunsgrēks Mārupē nerada apdraudējumu Rīgas iedzīvotājiem

Plašais ugunsgrēks, kas izcēlies dronu ražotnē Mārupē, nerada apdraudējumu Rīgas iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgas pašvaldību informējis, ka pašlaik Rīgai apdraudējuma nav. 

Taču dienesti ir saziņā ar VUGD un informēs, ja rīdziniekiem būs nepieciešams īstenot kādus piesardzības pasākumus.

LETA jau ziņoja, ka Mārupē otrdien aizdegusies "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka, dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki, bet iedzīvotāji aicināti sargāties no dūmiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), otrdienas pēcpusdienā pēc plkst.15 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tās strauji izplatās, turklāt veidojas spēcīgs sadūmojums.

Dzēšanas darbos iesaistīti plaši VUGD spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī starptaustikās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu un personālu.

Lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna aģentūrai LETA teica, ka ugunsgrēka dzēšanā iesaistīta viena no piecām lidostas ugunsdzēsēju brigādēm. Lidostas ugunsdzēsēji dzēšanas darbos piedalās ar vienīgo šāda veida ugunsdzēsēju automašīnu Latvijā, kuras cisternas ietilpība ir 35 tonnas ūdens. Lidostas darbību ugunsgrēks neietekmē.

Ņemot vērā to, ka izplatās plašs sadūmojums un ražošanas ēkā atrodas dažādas vielas, VUGD aicināja tuvējās apkārtnes iedzīvotājus aizvērt māju logus, durvis un izslēgt ventilāciju, lai nerastos kaitējums veselībai.

"Edge Autonomy" pārstāvji aģentūrai LETA apstiprināja, ka ugunsgrēks izcēlies ražotnē, taču plašākus komentārus sniegt nevarēja. "Edge Autonomy" direktora vietnieks Jānis Vilmanis aģentūrai LETA atzina, ka ugunsgrēks nodarījis lielus postījumus, taču piepilda, ka konkrētie zaudējumu apmēri vēl nav apzināti.

Kā aģentūru LETA informēja Mārupes novada pašvaldībā, VUGD lūdzis pašvaldības policiju sniegt atbalstu satiksmes organizācijā.

Pašvaldības policija iesaistīsies satiksmes regulēšanā, kā arī pašvaldība aicinās iedzīvotājus iespēju robežās izvēlēties citus pārvietošanās maršrutus un netuvoties ugunsgrēka vietai.

"Edge Autonomy" (iepriekš "UAV Factory") ražo bezpilota sistēmu tehnoloģijas, kas tiek piegādātas valdības, komerciāliem un akadēmiskiem klientiem gandrīz 70 valstīs. Uzņēmums tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem. "Edge Autonomy" droni tiek piegādāti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

"Edge Autonomy" 2021.gadā strādāja ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmums dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 041 505 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir ASV uzņēmums "Edge Autonomy Holdings, LLC".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas