Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Plešs Daugavpils mēru Elksniņu aicina saliedēt sabiedrību un paust atbalstu Ukrainai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) vērsies pie Daugavpils domes un pilsētas mēra Andreja Elksniņa(S), aicinot saliedēt sabiedrību un paust atbalstu Ukrainai.

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, ministrs akcentējis Latvijas un starptautisko nostāju pret Krievijas pastrādāto noziegumu pret Ukrainas valsti un tās civiliedzīvotājiem, uzsverot nepieciešamo atbalstu Ukrainas bēgļiem un aicinot paust nepārprotamu nostāju par Ukrainas valsts neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

Viņš aicinājis iestāties pret kara noziegumu attaisnošanu un to tiešu vai netiešu atbalstīšanu.

"Šobrīd, kad pār Ukrainu krīt Krievijas raidītas raķetes un Putina režīms turpina postīt cilvēku dzīves, atbalstam ukraiņu tautas centieniem nosargāt savu valsti ir jābūt nepārprotamam un vienbalsīgam, un jānāk no katra no mums. Kā valstiskā, tā reģionālā līmenī. Simboliem un žestiem ir liels spēks, tādēļ jebkādi atbalsta pasākumi Ukrainai ir nevis apkarojami, bet veicināmi. Es aicinu visu pašvaldību vadītājus spert vajadzīgos soļus, lai saliedētu mūsu sabiedrību un iesaistītos kā palīdzības sniegšanā Ukrainai, tā publiski paužot solidaritāti ar ukraiņu tautu," norāda Plešs.

Ministrs vēstulē Daugavpils domei un priekšsēdētājam uzsver, ka valsts pārvaldei un tajā strādājošajiem nav pieļaujama ne tikai Krievijas pastrādāto noziegumu attaisnošana, noliegšana un slavināšana, bet arī netieša to atbalstīšana, tai skaitā vēršanās pret Ukrainas simboliku.

Turklāt, ikkatras pašvaldības dome un tās priekšsēdētājs ir atbildīgs par visas pašvaldības darbu, un nav pieļaujama situācija, ka pašvaldības un tās iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki tiešā vai netiešā veidā atbalstītu kara noziegumus un noziegumus pret mieru un cilvēci.

"Šobrīd demokrātiskas un tiesiskas valsts sabiedrībai jādemonstrē nelokāma vienotība, atbalstot Ukrainu," norāda Plešs.

Viņš atsaucas uz 2.martā Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālajā asamblejā pieņemto rezolūciju "Agresija pret Ukrainu", kurā tiek pausts līdz šim nepieredzēts un pārliecinošs starptautiskās sabiedrības nosodījums Krievijas agresijai un Baltkrievijas iesaistei nelikumīga spēka pielietošanā Ukrainā.

Tāpat ministrs atzīmē, ka Saeima ir pieņēmusi paziņojumu par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, kurā stingri nosoda Krievijas militāro agresiju un plaša mēroga iebrukumu Ukrainā

VARAM skaidro, ka pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas mastā ticis pacelts Ukrainas valsts karogs, simbolizējot solidaritāti un atbalstu Ukrainai un tās civiliedzīvotājiem, kuri cietuši no Krievijas agresijas.

Iedzīvotāju grupa Aleksandrs Iļjins vadībā esot vērsusies pret Ukrainas karoga pacelšanu. Iljins esot pašvaldības SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" tehniskā direktora vietnieka pienākumu izpildītājs. 

Arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš esot paudis nepatiku pret vidusskolas direktora rīcību, aizvietojot pilsētas karogu ar Ukrainas karogu. Turklāt pie pašvaldības domes Ukrainas valsts karogs neesot izkārts, tādējādi netieši paužot attieksmi pret Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas