Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Policija: Luksofors ar fotoradara funkcijām ir efektīvs prevencijas pasākums

Luksofors ar fotoradara funkcijām, kas pagājušajā nedēļā parādījies uz šosejas Rīga-Jelgava pie Olaines un vēl viens tāds, kas jau gandrīz gadu darbojas Babītē, ir efektīvs prevencijas pasākums pārgalvīgu braucēju ierobežošanai, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Kā pagājušās nedēļas nogalē vēstīja portāls "zz.lv", uz šosejas Rīga-Jelgava pie Olaines uzlikts luksofors, kas līdzīgi kā fotoradars reaģē uz ātruma pārsniegšanu, savukārt tā darbības rezultātā novēroti vairāki satiksmes negadījumi. "Zz.lv" novērojuši, ka minētajā vietā pagājušās nedēļas ceturtdienā notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi, lai gan ierīces uzstādītāji šāda luksofora nepieciešamību pamato ar satiksmes drošību.

Turpretim policijas pārstāve uzsvēra, ka šādas ierīces ir ļoti efektīvas, lai apturētu tos autovadītājus, kuri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, vienlaikus arī pasargājot mazaizsargātākos ceļu satiksmes dalībniekus - gājējus un velosipēdistus. Pasaulē šādus luksoforus izmantojot visai plaši, un viens tāds arī jau darbojas Babītē, kur vietējie autovadītāji jau sen pie tā pieraduši. Policija uzskata, ka arī pie šī jaunā luksofora šoferi pieradīs un sapratīs, cik efektīvs tas var būt, uzlabojot ceļu satiksmes drošību.

Uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Nelda Neimane portālam bija skaidrojusi, ka luksoforā iestrādāts sensors, kas "pamana" ātruma pārkāpējus.

"Tā ir gājēju pāreja, kuru šķērsot gājēji var, nospiežot pogu luksoforā. Taču "sarkanais" iedegsies arī tad, ja luksoforam tuvosies automašīna, kas pārsniegs atļauto braukšanas ātrumu, tāpēc pārkāpējam to nāksies samazināt piespiedu kārtā," stāstīja Neimane.

"Viņa gan nezina teikt, no kāda attāluma sensors iedarbojas, tāpēc arī nevarēja komentēt, vai strauja bremzēšana neradīs avārijas situācijas. Portāls "zz.lv" gan pārliecinājās, ka ceturtdienas vakarā pie luksofora notikušas vairākas avārijas gan virzienā uz Jelgavu, gan virzienā un galvaspilsētu.

"Šāds luksofors uzlikts, lai uzlabotu satiksmes drošību. Pirms tā izvietota zīme "Fotoradars", taču sodus par ātruma pārsniegšanu šajā gadījumā autovadītāji nesaņems," portālam stāstījusi ceļu apsaimniekošanas uzņēmuma pārstāve, piebilstot, ka jaunumam nav saistības ar fotoradaru uzstādītāju "Vitronic".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas