Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policija par negadījumu Garkalnē tiesā lūgs apcietināt kravas auto vadītāju

Precīzus Garkalnes negadījuma iemeslus policija noskaidros izmeklēšanā, taču zināms, ka kravas auto vadītājs trešdien tiks vests uz tiesu, kurā tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā (VP).

Viena no sākotnējām izmeklēšanas versijām liecina, ka negadījums galvenokārt noticis divu faktoru dēļ – nav ievērota droša distance un nav ievērots atļautais braukšanas ātrums. Abi šie faktori kravas auto vadītājam nav ļāvuši savlaicīgi reaģēt, kad pirms viņa braucošā kravas automašīna pārkārtojusies un aiz tās pamanīti priekšā braucošie velosipēdisti un to pavadošais transportlīdzeklis.

Šobrīd ir arī zināms, ka 1966.gadā dzimušais kravas automašīnas vadītājs ir ievērojis atpūtas un darba grafikus, tādēļ šajā jomā pārkāpumi konstatēti nav. Zināms arī tas, ka vadītājs nav bijis alkoholisko dzērienu ietekmē. Patlaban kravas auto vadītājs ir aizturēts un atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, taču trešdien viņš tiks vests uz tiesu, kur tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un tikai pēc ekspertīzēm un izmeklēšanas beigām būs iespējams noteikt pilnīgi precīzus notikušā apstākļus.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzskata, ka būtu pārspīlēti mainīt pašreiz spēkā esošo likumdošanu. "Ir noticis traģisks negadījums, taču likumu pārrakstīšana pēc katra negadījuma nav risinājums. Pēc katra negadījuma nevar aizliegt kādai no satiksmes dalībnieku grupām pārvietoties pa koplietošanas ceļiem ceļiem. Ir jādomā, kā šīm grupām veicināt drošu pārvietošanos – gan sportistiem, gan viņu pavadošajiem transportlīdzekļiem jābūt viegli pamanāmiem", pārliecināts ir Krapsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas