Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policijas rīcībā ir informācija, ka atsevišķas personas aizvien plāno rīkot nesankcionētus piketus

Valsts policijas rīcībā ir informācija, ka atsevišķas personas galvaspilsētā un citviet Latvijā aizvien plāno rīkot nesankcionētus piketus un apzināti pārkāpt pieteikto piketu noteikumus.

Tāpat šādas personas aizvien aicina citus piedalīties piketos ar lielgabarīta transportlīdzekļiem. Policija aicina iedzīvotājus nedoties uz šādiem pasākumiem, savukārt organizatorus - rūpīgi pārdomāt savas darbības, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Policija atkārtoti aicina gan šo protesta akciju organizatorus un potenciālos dalībniekus būt apdomīgiem, atbildīgiem un izvērtēt riskus.

Policija vienmēr ir norādījusi, ka demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības paust savu viedokli, vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un tās nedrīkst radīt apdraudējumu citiem cilvēkiem. Tomēr veids, kā šo protesta akciju organizatori un iniciatori plāno šos pasākumus, var būt ārkārtīgi liels risks gan sabiedrības drošībai, gan veselībai. Papildu tam šādas protesta akcijas neizslēdz arī eskalācijas riskus.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsver, ka policija kopā ar sadarbības partneriem veic savus uzdevumus un ir gatava rīkoties atbilstoši situācijai un saskaņā ar normatīvo regulējumu, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, nepieļautu noziedzīga rakstura izpausmes un cita veida saasinājumus.

"Diemžēl līdzīgi kā citviet pasaulē, aizvien esam spiesti sadzīvot ar pandēmiju. Tāpēc svarīgi apzināties, ka ikvienam būtu jārūpējas par kopīgu sabiedrības epidemioloģisko drošību," norāda Valsts policijas priekšnieks.

Ņemot vērā, ka šajos protestos aizvien tiek aicināts piedalīties, izmantojot lielgabarīta un lauksaimniecības tehniku, policija aicina šo transportlīdzekļu īpašniekus rūpīgi pārdomāt riskus dalībai šādos nesaskaņotos pasākumos un neļauties atsevišķu personu provokācijām.

Šādas protesta akcijās var radīt zaudējumus protesta dalībnieku īpašumam, proti, protesta laikā bojājot izmantotos transportlīdzekļus.

Vienlaikus policija atgādina, ka administratīvās atbildības likums nosaka, ka administratīvā pārkāpuma izdarīšanas priekšmeti var tikt konfiscēti. Ja policija konstatēs epidemioloģiskās drošības, ceļu satiksmes vai citus pārkāpumus, pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Jau ziņots, ka augusta dibinātās partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers 

sestdien plāno organizēt piketu Krastmalā pie Rīgas pils. Piketā tiks izvirzīts "ultimāts" Valsts prezidentam Egilam Levitam, lai saglabātu brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19 un citas prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas