Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Valsts kontrolieres pilnvaru termiņš beidzas janvārī

Politiķi sāks domāt par atbalstu Krūmiņai

Ja politiķi uzrunās pašreizējo valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu palikt amatā uz vēl vienu termiņu, viņa, visticamāk, piekritīs kandidēt, Dienai apstiprināja Valsts kontroles pārstāvis Ivo Valdovskis. Taču, kaut arī termiņš beidzas jau nākamā gada janvārī, pagājušajā nedēļā deputātu prātus Valsts kontroles (VK) vadības izraudzīšanās neaizņēma, iespējams, vairākās Saeimas frakcijās par to varētu sākties diskusijas šonedēļ.

Diena aptaujāja vairāku politisko spēku pārstāvjus, lai noskaidrotu attieksmi pret Elitas Krūmiņas atkārtotu izvirzīšanu, taču lielākā daļa atzina, ka frakciju līmenī par to vēl nav spriests. Piemēram, Andris Bērziņš, kurš vada Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju, atbalsta Krūmiņas atkārtotu virzīšanu amatā un izteicās, ka vajadzības gadījumā pats varētu viņas kandidatūru oficiāli nosaukt.

Uzsverot, ka pauž personisko viedokli, Bērziņš teica: "Es redzu, ka viņa strādā godprātīgi. Tas nekas, ja kādam kaut kas nepatīk, jo mēs negribam kabatas sunīti, kas saka, ka viss ir kārtībā." Komisijas sēdēs kontroliere esot uzklausījusi deputātu viedokļus un revīziju analīzē uzsverot arī labo, kas attiecīgajā institūcijā izdarīts.

Pavisam lakonisks sarunā ar Dienu bija Vienotības pārstāvis Eduards Smiltēns, kurš sola par valsts kontroliera amata kandidātiem runāt frakcijas sēdē trešdien. Savukārt Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš atzina, ka frakcijas līmenī sarunas vēl nav bijušas, taču bija gatavs izteikt savu redzējumu. Viņaprāt, Krūmiņa strādājusi labi un viņas atkārtota ievēlēšana būtu atbalstāma. Par gatavību atbalstīt Krūmiņas kandidatūru izteicās arī opozīcijas frakciju pārstāvji.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 28. novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas