Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Premjers: Labākās zāles pret savstarpējiem pārmetumiem KM vadībā ir pilnīga atklātība

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) norāda, ka labākās zāles pret savstarpējiem pārmetumiem Kultūras ministrijas (KM) vadībā ir pilnīga atklātība. Savukārt prezidents Andris Bērziņš pašreizējo situāciju nodēvēja par neskaidru.

"Tā ir ļoti neskaidra," žurnālistiem sacīja prezidents trešdien pēc tikšanās ar premjeru.

Vienlaikus Bērziņš norādīja, ka viņam nav papildu informācijas, izņemot to, kas ir publiski pieejama. "Runājot par operu, es ļoti augstu vērtēju operas sniegumu, un tas tiek novērtēts ne tikai pie mums. Vai tā [opera] iet pāri iespējamiem līdzekļiem? Kopš 2009.gada no budžeta tiek dotas piemaksas," teica prezidents.

Savukārt premjers uz jautājumu, vai varētu izvērtēt pret KM valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu ierosinātās disciplinārlietas pamatotību, apliecināja, ka uz Zvidriņas iesniegumu atbildēs likumā noteiktajā termiņā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka šis jautājums tomēr būtu jārisina KM.

"Es tomēr uzskatu, ka pamatā šis jautājums būtu jāatrisina Kultūras ministrijā. Mēs redzam, ka pašreiz tur veidojas savstarpēji pārmetumi starp ministri un valsts sekretāri. Manuprāt, labākās zāles pret šādiem savstarpējiem pārmetumiem ir pilnīga atklātība," pavēstīja premjers, aicinot publiskot visu informāciju, lai mediji un sabiedrība varētu to izvērtēt un mazāk būtu spekulāciju.

Iesnieguma saturs pašlaik tiek vērtēts, piebilda premjers.

Uz jautājumu, vai varētu palielināt operas finansējumu, lai risinātu situāciju, premjers atbildēja, ka ir jāvērtē iespējamie risinājumi un jānoskaidro finanšu situācija, kādēļ ir izveidojušies parādi. "Bet ir pilnīgi skaidrs, ka ir būtiski nodrošināt finanšu disciplīnu visās budžeta finansētajās institūcijās," uzsvēra Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka iespējamu nopietnu finanšu problēmu dēļ kultūras ministre LNO direktora amatā nav apstiprinājusi līdzšinējo operas vadītāju Andreju Žagaru, kurš bija vienīgais, kas pieteicās konkursā.

Savukārt pret Zvidriņu ir ierosināta disciplinārlieta, un viņa uz tās laiku atstādināta no amata, bet par pienākumu izpildītāju iecelts valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters.

Zvidriņa vērsusies pie Dombrovska ar iesniegumu, jo disciplinārlietas ierosināšanu neuzskata par pamatotu. Viņa norādījusi arī uz citām ministres darbībām, kur saskata interešu konfliktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas