Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Prezidents atbalsta 2015.gada budžeta projektu

Kopumā finansējums, kas novirzīts valdības prioritātēm un neatliekamajiem pasākumiem 2015.gadam, sasniedz 180 miljonus eiro.
"Esmu guvis pārliecību, ka budžets ir sagatavots, pamatojoties uz reāliem un argumentētiem datiem un prognozēm. Atbalstu tā pieņemšanu," ceturtdien sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc tikšanās ar finanšu ministru Jānis Reiru (Vienotība).

Bērziņš tikās ar Reiru un finanšu ministrijas valsts sekretāri Baibu Bāni, lai pārrunātu budžeta ieņēmumu un izdevumu prognozes, ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) un eiro zonas attīstību, kā arī lielāko eksporta tirgu ietekmi uz Latvijā ražotās produkcijas noietu, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kanceleja. 

2015.gada budžeta piedāvājums paredz strukturālo vispārējās valdības budžeta deficīta mērķi 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Šāds budžets nodrošinās papildu piešķirto finansējumu prioritātēm, tajā skaitā būtisku pieaugumu sociālajā jomā, uzsākto demogrāfijas pasākumu turpināšanai, pedagogu darba samaksas paaugstināšanai un citiem uzstādītajiem mērķiem. Tāpat budžeta projekts paredz izdevumus ES struktūrfondu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības projektu finansēšanai, pensiju indeksācijas nodrošināšanai, aizsardzības funkciju nodrošināšanai atbilstoši Valsts aizsardzības finansēšanas likumam.

Galīgo lēmumu par nākamā gada valsts budžeta projektu valdība pieņems 8.decembrī, Saeimā budžeta projekts tiks iesniegts 10.decembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas